3. évad

Gyilkos elmék 3. évad (2007)

Vissza a sorozat adatlapjára

Gyilkos elmék sorozat 3. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Gyilkos elmék sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 3. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 20

Főszereplők: Joe Mantegna , Thomas Gibson , Paget Brewster ,





Epizód lista

Ep.1 Kétely

Megjelent: 2007-09-26

Gideon felesége halála után súlyos lelkiismereti válságba kerül. A zaklatott nyomozó munkába temetkezve próbálja meg elfeledni a borzalmakat. Első bevetésük a keleti partra szólítja őket, ahol egy egyetemi campuson sorozatgyilkos szedi áldozatait. Négy nap alatt már a harmadik, barna diáklány hal meg, amikor végre sikerül megalkotniuk a gyilkos profilját. Ez alapján gyorsan beazonosítanak és letartóztatnak egy biztonsági őrt, aki minden tekintetben megfelel a beazonosított képnek. Ám nem sokkal később újabb, hasonló körülmények között elkövetett gyilkosság történik.

Ep.2 Apák bűnei

Megjelent: 2007-10-03

Hotch kényszerpihenőjét tölti, Prentiss távozni készül, miközben Gideonnak se hire se hamva a balul sikerült egyetemi ügy óta. Sokat azonban nem kesereghet a megfogyatkozott csapat, mert egy brutális sorozatgyilkos után kell nyomozniuk. Hutch és Gideon helyét most a részleg vezetője veszi át. A tettes fiatal édesanyákat rabol el fényes nappal és végez velük embertelen módon. Egy újabb eset vizsgálata során kiderül, hogy a tettes saját fia segítségével csalja kelepcébe áldozatait. A profilozók ezután a fiún keresztül igyekeznek eljutni a sorozatgyilkoshoz.

Ep.3 Halálra rémülve

Megjelent: 2007-10-10

Egy bukott pszichiáter eszelős ámokfutásba kezd az Államok egyik keleti parti városában. A saját fóbiájával is harcoló férfi betegei félelmeit fordítja gyanútlan áldozatai felé és válogatott módszerekkel gyilkolja meg őket. Miután a rendőrség egy véletlen folytán rábukkan négy gondosan elrejtett áldozatára, Hotch és csapatának segítségét kérik. Ried ellátogat Gideon vidéki házába, ahol csak a megkeseredett férfi búcsúlevelét találja.

Ep.4 A sötétség gyermekei

Megjelent: 2007-10-17

Denverben két fiatal családokat támad meg és foszt ki. Egy idő után azonban nem elégednek meg a zsákmánnyal, hanem meggyilkolják a családtagokat is. A profilozók dolga akkor válik könnyebbé, amikor egy rablásuk során az egyik családtag megmenekül. A lány személyleírást és némi jellemzést is tud adni az egyik elkövetőről, akit ez alapján rövidesen sikerül elkapni. Majd szintén ő segít az általa lebuktatott fiú szórabírásában, hogy kézre keríthessék sokkal agresszívabb és mindenre elszánt társát.

Ep.5 Hét másodperc

Megjelent: 2007-10-24

Egy bevásárlóközpontban elrabolnak egy hatéves kislányt. A szülők és családtagjaik kétségbeesett keresésére sem találják meg a kislányt, ezért az FBI segítségét kérik. A kiérkező egységekkel együtt a profilozók is megjelennek a helyszínen, mert a közelmúltban több ilyen eset is történt. Lezárják az egész központot és a kislány keresésére indulnak a hozzátartozók alapos kikérdezésével és a családi viszonyok feltérképezésével kezdve.

Ep.6 Arctalanul

Megjelent: 2007-10-31

Új kolléga kerül Gideon helyére a profilozók csapatába. David Rossi (Joe Mantegna) régi motoros a szakmában, aki évtizedeket töltött már a pályán mielőtt három éves szabadság után, és egy lezáratlan ügy megoldásától hajtva visszatér a munkához. Éppenhogy megismerkedik a csapattal, amikor különös gyilkossági esetekhez riasztják őket. Egy kertvárosban magányos nőket gyilkol egy titokzatos elkövető, aki egy-egy maszkot hagy a tett helyszínén.

Ep.7 Személyazonosság

Megjelent: 2007-11-07

A profilozókat egy, fegyveres milíciáiról hirhedt államba hívják egy eltűnt nő esetéhez. Az ügy felgöngyölítését nagyban segíti egy milicista öngyilkossága, akinél a házkutatás során az emberrablásokkal kapcsolatos videókat találnak. A milicista farmján aztán megtalálják az áldozatot és további három nő holttestét. Ezzel azonban nem oldódott meg az ügy, mert ahogy az a felvételekről is kiderül, a férfi nem egyedül követte el rémtetteit. Lelkileg labilis segédje ugyanis, azonosulva domináns társa személyiségével, folytatja mestere ámokfutását.

Ep.8 Ördögi szerencse

Megjelent: 2007-11-14

Egy floridai elmegyógyintézetből az orvosok tiltakozása ellenére kénytelenek elbocsátani egy nagykorúvá váló, kannibalizmussal kezelt fiatalt. Évekkel később egy megcsonkított fiatal nő holttestére bukkannak egy mocsárban. Ahogy haladnak előre a gyilkos személyiségének összerakásával, úgy kerül elő egyre több áldozat holtteste is, amelyek vizsgálatából és a többi bizonyítékból rájönnek, hogy a tettes nem csak sorozatgyilkos, hanem emberevő is.

Ep.9 Penelope

Megjelent: 2007-11-21

Garciát titokzatos udvarlója a lakása előtt lelövi. A nő szerencsére túléli a merényletet, de az elkövető nem hagyja annyiban a dolgot és újra megpróbálkozik a gyilkossággal. Szerencséjére társai készenlétben állnak és elhárítják az újabb próbálkozást. Közben kiderül, hogy a merénylő egy rendőrtiszt, aki több gyilkossági ügybe is belekeveredett. Garcia pedig azért került a célkeresztbe, mert az általa ismert és a számítógépén tárolt adatok terhelőek lehetnek a rendőrre nézve.

Ep.10 A sötétség lovagja

Megjelent: 2007-11-28

Los Angelesben néhány nap leforgása alatt majd féltucat emberrel végez egy ismeretlen kardos támadó. A tehetetlen helyi szervek Hotchék segítségét kérik, így a csapat rövidesen a film fővárosába repül. Mire odaérnek újabb brutális, immár kettős gyilkosság történik. Alighogy megismerkednek a helyszínnel és kezdik felépíteni a gyilkos profilját egy minden eddiginél brutálisabb, hat áldozatot maga után hagyó gyilkosságot követ el a titokzatos sorozatgyilkos.

Ep.11 Született gyilkos

Megjelent: 2007-12-12

Egy virginiai kisvárosban egymás után tűnnek el nyomtalanul a fiatal lányok. A helyi erők kezdetben azt hiszik, hogy idegenek állhatnak a gyilkosságok mögött, de mivel az áldozatok száma gyarapszik, ezért az irodához fordulnak segítségért. Rossi és Hotch hamar meggyőzik a helyieket, hogy az elkövetőt a város lakosai között kell keresni. A tettes módszere kísértetiesen hasonlít egy szintén a városban elkövetett régebbi sorozatgyilkosság esetére, csakhogy az akkori elkövető már rég halott.

Ep.12 Új élet

Megjelent: 2008-01-09

Egy mozi elől ismeretlen tettesek elrabolnak két fiatal lányt. Egyikőjük holttestét hamarosan megtalálják a helyi rendőrök, akik Hotschék segítségét kérik az ügy megoldásához. Szerintük a másik lány még életben van, ezért megkezdik a lehetséges elkövetők feltérképezését. A helyzetet bonyolítja, hogy a lány és apja a szövetségi tanúvédelmi program védelme alatt áll. A férfi korábban a bostoni maffia végrehajtója volt, aki felesége halálakor kilépett és feldobta társait az FBI-nak. Most arra gyanakodnak, hogy egykori megbízói így akarják hallgatásra kényszeríteni a vád koronatanúját.

Ep.13 Morzsák

Megjelent: 2008-01-23

Egy raktár árverésén az új tulajdonosok döbbenetes feljegyzéseket találnak az ott hagyott lim-lomok között. Az irományokban különösen kegyetlen kínzások leírásaira bukkannak. A helyi iroda ambiciózus nyomozónője Rossiék segítségét kéri az ügy megoldásához, de a ők nem látnak elegendő indokot a feljegyzések alapján nyomozás indítására. A nyomozónő azonban mesterséges bizonyítékokkal megtéveszti Rossiékat és ez alapján elkezdődik a nyomozás. A csel végül is szerencsésen sül el, mert egyik áldozat a másik után kerül elő. Az is bizonyossá válik, hogy a brutális elkövető szándékosan engedte a nyomára bukkanni a hatóságot, hogy egy minden eddiginél komolyabb bűnténnyel rukkolhasson elő.

Ep.14 Sérülések

Megjelent: 2008-04-02

Rossi elhatározza, hogy húsz év után végre lezárja azt a gyilkossági ügyet, amely azóta meghatározza az életét. Titokban Garcia segítségét kéri és elindul az ügy helyszínére Indianapolisba. A szerelmes adatelemző azonban nem tudja a többiek előtt titokban tartani Rossi szándékát és a társak nyomban utána indulnak, hogy a segítségére lehessenek.

Ep.15 Magasabb hatalom

Megjelent: 2008-04-09

Egy pittsburghi rendőr kéri a profilozók segítségét egy öngyilkossági eset kapcsán. A rendőr testvére az áldozat, de nem ő az egyetlen azon emberek közül, akiknek néhány hónapja valamelyik gyermekük meghalt egy iskolai tűzeset következtében. Rossiék számára nem olyan egyértelmű a helyzet, de a sok öngyilkosság és az áldozatok közötti kapcsolat alapján azt feltételezik, hogy egy halál angyala típusú sorozat gyilkossal van dolguk. A helyszínre érkezve hamarosan megerősítést nyer a gyanújuk, mivel újabb, megmagyarázhatatlan öngyilkosságok történnek.

Ep.16 Mint az elefánt, sose felejt

Megjelent: 2008-04-16

Texasban ismeretlen tettes felrobbant egy házat a tulajdonosával együtt, majd a helyszínre érkező két rendőrt is agyonlövi. A brutális rendőrgyilkosság miatt a helyi seriff a profilozók segítségét kéri. Hotchék a gyilkosság módjából arra következtetnek, hogy az elkövető ismerte az egyik áldozatot és indítéka a bosszú lehetett. A gyanúsított lakásán talált nyomok arra utalnak, hogy az áldozatok száma valószínüleg még növekedni fog.

Ep.17 Felhevülve

Megjelent: 2008-04-30

Hotch-ék Miamiba utaznak, ahol több, megfojtott férfi holttestére bukkannak, ráadásul az utolsó áldozat egy New Orleans-i rendőr volt. JJ legnagyobb meglepetésére a helyszínen várja őket William LaMontagne nyomozó, a meggyilkolt rendőr volt társa, akivel civilben és titokban bensőséges kapcsolatot ápol. Később újabb áldozat holttestére bukkannak egy meleg bár előtt, ahol egy szemtanú is akad. A helyszínből és az áldozat nemi hovatartozásából arra következtetnek, hogy a gyilkos célpontjai homoszexuális férfiak. A gyilkosságok elkövetésének módja pedig egy korábban eltűnt fiatal családjához vezeti a nyomozókat.

Ep.18 Átlépni egy határt

Megjelent: 2008-05-07

Hotch-ot és Rossit egy gyilkossági ügy tárgyalásához kérik fel szakértőnek. A magára maradt csapatot egy kétségbeesett nő keresi fel egyre erőszakosabb zaklatójának ügyével. A csapat kezdetben nem akarja elvállalni a nem tipikus ügyet, de JJ és a titokzatos férfi elszántsága cselekvésre készteti őket. Maine államba utaznak, ahol a nyomok és az események döntésük helyességét igazolják.

Ep.19 Tabula Rasa

Megjelent: 2008-05-14

Egy rajtaütés során, menekülés közben súlyos balesetet szenved Metloaf, a háromszoros gyilkossággal vádolt férfi, aki kómába esik. Négy év múlva tér magához, de amnéziája miatt nem emlékszik semmire. Ráadásul időközben a koronatanú is életét vesztette drogtúladagolásban. Hock egy speciális módszerrel próbálja a gyanúsított emlékezetét felébreszteni, aki a sorsdöntő teszten ártatlannak bizonyul.

Ep.20 Egyszerű kivitelezés

Megjelent: 2008-05-21

Derek Morgant egy másik egység főnökének a helyére jelölték ki. Ez a tény rendkívül rossz fényt vet legújabb ügyükre, az akció vezetője ugyanis félti Morgantől az állását. Mivel nincs egység a profilozók és a helyi szervek között, a hét, nyilvános helyen elkövetett gyilkosság elkövetői nagy lépéselőnyt kapnak. Hamarosan az is kiderül, hogy egy rendkívül jól szervezett terrorcsoport áll a háttérben, akik elsősorban a profilozókra vadásznak.