7. évad

Gyilkos elmék 7. évad (2011)

Vissza a sorozat adatlapjára

Gyilkos elmék sorozat 7. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Gyilkos elmék sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 7. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 24

Főszereplők: Joe Mantegna , Thomas Gibson , Paget Brewster ,





Epizód lista

Ep.1 Csapatmunka

Megjelent: 2011-09-21

Hét hónap telt el Prentiss meggyilkolása óta és a csapat most nehéz helyzetbe kerül, amikor az FBI vizsgálóbizottsága elé állítják őket, mivel Morgan önálló nyomozásba kezdett, hogy elkapja Prentiss gyilkosát Ian Doyle-t. Akihez szerinte a fián keresztül vezet az út.

Ep.2 A bizonyíték

Megjelent: 2011-09-28

Sly Bradstone, a sérülten született férfi szőke diáklányokat rabol el, és kínoz meg vegyszerekkel egy eldugott műhelyben. Bátyja és annak felesége, Lyla mit sem sejt a dologról, egészen addig, míg lányuk, Tammy el nem tűnik. Lyla nagy nehezen elárulja szégyenteljes titkát, amit húsz éve titokban tartott Sly-jal kapcsolatban.

Ep.3 Fájdalom nélkül

Megjelent: 2011-10-05

Luke Dolan, a veterán tengerészgyalogos súlyos fejsérülést szenved, amely súlyos elmezavart idéz elő. Dolan abban a hitben tér magához, hogy újra küldetésen van, és mindenki ellenség. Amikor nyolc kollégájával végez az irodában, a Profilozókat hívják segítségül. Kiderül, hogy az egykori katona a balesete óta képtelen felismerni a családtagjait, imposztornak látja őket, és kíméletlenül végez velük.

Ep.4 Fájdalom nélkül

Megjelent: 2011-10-12

A North Valley középiskolai mészárlás tízéves évfordulóján megölik az iskola igazgatóját, méghozzá ugyanazzal a módszerrel, ahogy annak idején az öngyilkos merénylő, Slade tette. A profilozók biztosak benne, hogy Slade utóda újabb robbantásokra készül, ezért felkeresik a családját. Slade öccse, a 17 éves Brandon akaratlanul is elárulja, hogy a bátyjának annak idején volt egy listája a célpontokról, akik közül néhányan túlélték a merényletet.

Ep.5 A gyermekkor idején

Megjelent: 2011-10-19

Elrabolnak egy kisfiút, miután súlyosan depressziós anyja kiteszi a nagyszülő házánál. Látszólag emberrablási ügynek tűnik, ám kis idő múlva megölik az anyát, majd újabb gyereket rabolnak el egy szintén problémás anya mellől.

Ep.6 Epilógus

Megjelent: 2011-11-02

Rossi nem tudja, mitévő legyen, segítsen-e egykori feleségének az eutanáziában. A csapat legújabb ügye úgy tűnik, segíthet a döntésben. Három fiatal férfi holttestét húzzák ki egy felkapott üdülőhely közelében lévő tóból. A tettes minden eddiginél szokatlanabb dolgot művel. Áldozatait vízbe fojtja, majd újraéleszti őket, és ezt annyiszor teszi meg velük, ahányszor kibírják.

Ep.7 ...de a legjobb otthon

Megjelent: 2011-11-09

Rossi nagyon nehezen dolgozza fel volt felesége végzetes tettét, aki tulajdonképpen csapdába csalta. A csapatra is rendkívüli feladat vár, olyan holttestek kerülnek elő, akiknek hiányoznak a végtagjaik. A sokkoló esetek áldozatai tinédzser korú fiúk, akikkel látszólag a Kansasen átrohanó tornádó végzett.

Ep.8 Tragikus este

Megjelent: 2011-11-16

Garcia számára különösen nehéz ügyet kapnak a profilozók. Az eset kapcsán újra felelevenedik az a tragikus este tinédzser korából, amelyen egy részeg sofőr halálra gázolta a szüleit, akik épp őt keresték. Egy barátnője, Monica is hasonló helyzetbe kerül, amikor kamasz lánya, Hope elszökik otthonról.

Ep.9 Az önbeteljesítő jóslat

Megjelent: 2011-12-07

Egy jó hírű, tradicionális katonai gimnáziumban a végzős diákokat, egy kivételével, felakasztva találják az erdőben. A gyanú a túlélőre terelődik, aki már egy hete bujkál az erdőben. Hotchner és Derek biztosak a fiú ártatlanságában, és hamarosan kiderül, hogy véres bosszú áll a háttérben.

Ep.10 Vérszomj

Megjelent: 2011-12-14

Két véresre összevert holttestet találnak a megyei kórház melletti sikátorban. Az áldozatoknak látszólag nem volt közük egymáshoz, csak rossz időben voltak rossz helyen. Egy nappal később azonban újabb brutális gyilkosság történik, és a jelek arra utalnak, hogy egy jól képzett bunyós idegei mondták fel a szolgálatot.

Ep.11 A valódi zseni

Megjelent: 2012-01-18

Váratlanul rátámadnak egy fiatal szerelmespárra a kocsijukban, a tettes közelről lelövi mindkettőjüket. Az újságok a Zodiákusnak tulajdonítják az esetet, aki 30 év bujkálás után újra lecsapott. Reeds azonban tudja, hogy csak egy elvakult rajongó áll a háttérben, az azonban őt is meglepi, hogy a gyilkos hozzá hasonlóan egy zseni.

Ep.12 Kísértő zene

Megjelent: 2012-01-25

Houstonba küldik a profilozókat, amikor kiderül, hogy egy férfi módszeresen támad meg nőket, hogy erőszakot kövessen el rajtuk. A helyi rendőrség még csak a közelébe sem tudott férkőzni az elkövetőnek, aki zongorahúrral kötözi meg áldozatait. Vanessa Campbell esete kapcsán további esetekre is fény derül. A Zongorista a nőket nem csak kikötözi, hanem be is gyógyszerezi.

Ep.13 A szerencse áradása

Megjelent: 2012-02-08

Curtis Banks megrögzött szerencsejátékos végre megüti a főnyereményt, méghozzá közvetlenül azután, hogy végez az egyik kaszinó biztonsági emberével. A fordulat arra sarkallja, hogy újabb erőszakos tettet kövessen el, úgy véli, a gyilkosság nélkülözhetetlen része a nyerési stratégiájának. Megszállottsága odáig fajul, hogy régi barátját is feláldozza a siker érdekében.

Ep.14 Záróra

Megjelent: 2012-02-15

A profilozók az eddigi ügyeikhez képest egy egészen rendkívüli és szokatlan esettel állnak szemben. A csak néhány napja aktív sorozatgyilkos olyan áldozatokat szemel ki magának, akik életük mélypontján vannak, valamilyen magánéleti megaláztatás érte őket. Az elvált, pszichózisos férfi különösen ügyesen tünteti el a nyomokat, ám egy alkalommal súlyosan hibázik.

Ep.15 Vékony mezsgye

Megjelent: 2012-02-22

Végeznek egy középosztálybeli családdal. Az egyik elkövetőt az apának még sikerül lelőnie, ám egyetlen túlélő sem marad. Néhány nappal később újabb leszámolás történik a városban, ahol épp választások zajlanak. Hotch és Rossi felfigyelnek az egyik jelölt, Clark Preston rasszista kampányára. A második helyszínen megtalált, szintén afroamerikai elkövető értetlenül áll az események előtt, a vizsgálatok alapján valóban nem tudja, hogyan került a helyszínre. A profilozók biztosak abban, hogy szándékos gyűlöletkeltés áll a háttérben.

Ep.16 Családi kötelékek

Megjelent: 2012-02-29

Jeffrey Collins, az egykori sikeres sportoló apja gondatlansága miatt tolószékbe kerül. A hosszú évek óta stagnáló, kiszolgáltatott állapota miatt depresszióba esik, és egy nap megöli a felbérelt prostituáltat. Annyira felvillanyozza a hatalom érzése, hogy sorozatban követi el a gyilkosságokat. A profilozók a különleges eset ellenére is rájönnek, hogy az elkövetőt családtagjai is segítik.

Ep.17 Szeretlek, Tommy Brown

Megjelent: 2012-03-14

Helyhiány miatt idő előtt kiengedik a pszichiátriáról azt a fiatal tanárnőt, akit szexuális visszaélés miatt köteleztek gyógykezelésre. A nő olyannyira elszánt, hogy bármire hajlandó, csakhogy visszaszerezze az intézetben megszült gyermekét, és találkozzon kiskorú tanítványával, aki a gyermeke apja. A nő szabályosan kivégzi azokat az örökbefogadó szülőket, akiknél a gyermek megfordult.

Ep.18 A hosszú rabság

Megjelent: 2012-03-21

Elrabolnak egy 13 éves fiút, és ezzel egy időben előkerül egy másik gyerek, akit több mint három évig tartottak fogva. Angel testét harapásnyomok és zúzódások borítják, a fiú nem hajlandó megszólalni, és nem enged magához senkit. Derek megpróbál közel kerülni hozzá, hogy szóra bírják, mielőtt végleg elvesztenék a nyomot.

Ep.19 A védelmező

Megjelent: 2012-04-04

Emma Baker tanárnő rituális gyilkosság áldozata lesz, holttestét egy elhagyatott pszichiátrián találják meg. Hotchner és csapata a helyszínen különös graffitit talál, amelyből arra következtetnek, hogy a tanárnő már a második áldozata az elkövetőnek, és további négy nő van veszélyben. Amikor megtalálják a következő áldozat holttestét, egyértelművé válik, hogy a sorozatgyilkos abban a tévképzetben él, hogy boszorkányokra kell vadásznia.

Ep.20 A szervezet

Megjelent: 2012-04-11

Morgan húga súlyos autóbalesetet szenved. Mikor magához tér, megdöbbentő dolgot állít: Cindy, akit a profilozók 8 éve halottnak nyilvánítottak, még él, látta őt egy autóban. Morgan bevallja Hotchnernek, hogy annak idején hazudott a családnak az unokahúgával kapcsolatban, akiről kiderül, hogy egy szado-mazo szervezet fogságába került.

Ep.21 Varázsvessző

Megjelent: 2012-05-02

Huszonöt nőt ölt meg az a sorozatgyilkos, akinek nem sokkal a kivégzése után hűséges követője akad. A másoló nem csak hűséges, hanem szorgalmas is. A jelek szerint hat óránként végez áldozataival, és ha nem állítják meg, kitör a pánik a városban. A profilozók felkeresik a kivégzett sorozatgyilkos feleségét, aki érdekes részletekkel szolgál.

Ep.22 Profilozás kezdőknek

Megjelent: 2012-05-09

Rossi előadást tart legutóbbi könyve kapcsán az egyetemistáknak rendezett kongresszuson, ahol Hotchner és a többiek is vendégszerepelnek. A csapat részletes felvilágosítást ad arról, mitől válik valaki sorozatgyilkossá. Számtalan esetet felelevenítenek. Az előadás előrehaladtával Rossi egyre furcsábban viselkedik, ami nem kerüli el társai figyelmét.

Ep.23 Fogd a pénzt...

Megjelent: 2012-05-16

Betörnek a központi bankba, és több ártatlan járókelővel is végeznek. A kártyás rablók hét hónap alatt raboltak ki hét bankot és minden alkalommal megöltek valakit. Ezúttal azonban valami hiba csúszik a rablásba, és elszabadul a pokol. Megölnek két rendőrt és két alkalmazottat. És ez még csak a kezdet!

Ep.24 ...és fuss

Megjelent: 2012-05-16

A két bankrabló felrobbantja a bankot és JJ férjét, Willt túszként magukkal viszik. A szadista páros kiszámíthatatlan, különösen a nő, aki bárkit megöl, ha az érdekei azt kívánják. Prentiss egykori interpolos kollégája, Easter segítségét kéri a nő kilétének felderítésében. Ez egy különösen nehéz feladat, ugyanis a kártyás rabló számtalan plasztikai műtéten esett már át.