8. évad

Gyilkos elmék 8. évad (2012)

Vissza a sorozat adatlapjára

Gyilkos elmék sorozat 8. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Gyilkos elmék sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 8. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 24

Főszereplők: Joe Mantegna , Thomas Gibson , Shemar Moore ,





Epizód lista

Ep.1 A némító

Megjelent: 2012-09-26

A legendás Némító megszökik abból a mentőautóból, amiben épp átszállították volna a kórházba. Szökése előtt még végzett az őt kísérő rendőrrel is, akinek összevarrta a száját. Alaposan meglepi a profilozókat, amikor az áldozat szájából egy üzenet kerül elő. Úgy tűnik, a sorozatgyilkos változtat a módszerén, méghozzá áldozatról áldozatra. Egyetlen dolog biztos, a Némító több gyilkosságra készül, ugyanis a teljes tűkészletet magával vitte a mentőből.

Ep.2 Az egyezség

Megjelent: 2012-10-10

Los Angelesben és San Diegóban néhány órás eltéréssel gyilkosságot követnek el. A nyomozók azt gyanítják, hogy a tettesek együtt dolgoznak.

Ep.3 A tükrön át

Megjelent: 2012-10-17

Egy kansasi család összes tagját holtan találják, míg egy másik családnak nyoma vész. A nyomozók úgy vélik, hogy ugyanaz a tettes a felelős mindkét esetért. Mindeközben Hotch meglepő híreket kap Beth-től.

Ep.4 Isten-komplexus

Megjelent: 2012-10-24

Egy aberrált elkövető férfiakat rabol el, majd amputálja a jobb lábukat. Amikor néhány nappal később egy férfi sokkos állapotban sétál be a kórházba, nyilvánvalóvá válik, hogy nem a haláluk a cél. A férfi lábát levágták, és a helyére egy idegen lábat varrtak vissza. A profil nem áll össze, ezért Reed titokzatos kapcsolatához fordul segítségért, aki segít leszűkíteni a lehetséges elkövetők számát. Morgan felfigyel Reed fejfájására és titkolózására.

Ep.5 Édes anyaföld

Megjelent: 2012-10-31

Rövid időn belül nyomtalanul eltűnik négy fiatal és sikeres férfi. Amikor az egyik eltűnt férfi holtteste előkerül, teljesen meg kell változtatni a profilt. Az áldozatban ugyanis rengeteg nyugtatót találtak, ami arra utal, hogy az elkövető fizikai hátrányban van, tehát nagy valószínűséggel nő. Másnap újabb holttestet fedeznek fel a folyóban, ami cseppet sem könnyíti meg a nyomozást, az elkövetőt szinte lehetetlen nyomon követni.

Ep.6 A tanítvány

Megjelent: 2012-11-07

Egy prostituáltat találnak összeverve az egyik sikátorban, fején zacskó, pontosan úgy, ahogy a város másik végén több kivégzett kutyát is találtak. Hotchner biztos benne, hogy az állatkínzó és a nő gyilkosa egy és ugyanaz a személy, és ez még csak a kezdet. Megérzése beigazolódik, ám a csapat megdöbbenésére, az elkövetés módja drámaian csiszoltabbá válik, amiből arra következtetnek, hogy valaki kiképzi az elkövetőt.

Ep.7 Elesettek

Megjelent: 2012-11-14

Három holttest miatt utaznak a profilozók Santa Monicába. Mindegyik áldozatot felgyújtották, méghozzá mindegyiket a híres mólónál. Hamarosan kiderül, hogy ezzel a haláluknak csak a valódi okát próbálta palástolni az elkövető. A negyedik áldozat esetében azonban már történtek változások, a sorozatgyilkos új módszerrel kísérletezik. Hotchner és csapata kiderítik, hogy az áldozatok mind hajléktalanok voltak. Nyomozás közben Rossi váratlanul összefut régi kollégájával a hajléktalanok között.

Ep.8 Busszal a pokolba

Megjelent: 2012-11-21

Elrabolnak egy iskolai buszt, rajta 24 gimnazistával. A buszon több problémás diák is van, ráadásul a sofőr sem makulátlan. Amikor váratlanul szabadon engednek 14 diákot, akik azt állítják, hogy az emberrablók sokkoló gallérral terrorizálják a fogságban marad társaikat, Rossi rájön, hogy egy videó játékot szimulálnak, az istenek harcát, amelyben halálos küldetéseken vesznek részt a versenyzők.

Ep.9 Csodálatos fény

Megjelent: 2012-11-28

Megölnek a saját házában egy fiatal nőt közvetlenül azután, hogy részt vett a nagy sikerű önismereti show-műsoron, ahol kiválasztották. Mint kiderül, ő már nem az első ilyen áldozat, ezért a műsorvezetőt azonnal letartóztatják. Csakhogy a férfi sziklaszilárd alibivel rendelkezik, ezért a profilozók segítségét kérik. Hotch és csapata hamar kiderítik, hogy egy korábbi kiválasztott követi el a gyilkosságokat, akit maga a műsorvezető lelkesített fel.

Ep.10 A lecke

Megjelent: 2012-12-05

Hotchner és csapata még soha nem találkozott ilyen meghökkentő esettel. Egy férfi és a társa élő marionette-társulatot próbál létrehozni elrabolt férfiakból és nőkből. A tesztelések során azonban több áldozat is meghal, akiknek minden végtagja ki van fordítva, csontjaik összetörtek. A Művész hamarosan elkészül a társulattal, és előadja saját hátborzongató történetét.

Ep.11 Évelők

Megjelent: 2012-12-12

Látszólag teljesen véletlenszerűen választja ki áldozatait az a gyilkos, aki vésővel üti fejbe áldozatait, majd lárvával borítja be a holttesteket. Morgan és Rossi találnak egy szemtanút, aki tökéletes személyleírást ad a gyilkosról. Hamarosan kiderül, hogy a férfi egy húsz évvel korábban meghalt sorozatgyilkos reinkarnációjának véli magát, és másolja elődjét.

Ep.12 Zugzwang

Megjelent: 2013-01-16

Egy különös telefonhívást kap Spencer Reid. A telefonkagylóból csupán egyetlen szó hallatszik gépies hangon: zugzwang. Hamarosan kiderül, hogy Reid barátnője, Maeve Donovan egy pszichopata emberrabló fogságába került. Késlekedés nélkül riasztják Hotchner csapatát, akik a tettes nyomába erednek.

Ep.13 Opus magnum

Megjelent: 2013-01-23

Reid képtelen túltenni magát barátnője elvesztésén. Ám amikor a csapat megakad a nyomozásban, a segítségükre siet. Az áldozatok szemhéját levágták, és mindegyik holttestet kivéreztettek. Reid szerint a vért festéknek használja az elkövető, ezért a gyanúsítottak körét leszűkítik a művészek körére. A keresésen azonban ez sem sokat segít, a gyilkos ugyanis egyre gyakrabban csap le.

Ep.14 Törések

Megjelent: 2013-02-06

Michelle Bradley nyomtalanul eltűnik a leánybúcsúról, amikor barátnője kis időre magára hagyja az egyik bár előtt. Hotchner és csapata kapja meg az ügyet, amikor kiderül, hogy ez már a harmadik emberrablás rövid időn belül, és az eltűntek mind fiatal egyetemisták. Nem sokkal később megtalálják Michelle összeszurkált holttestét. A nyomozók biztosak benne, hogy az elkövető órákon belül újabb áldozatra fog vadászni.

Ep.15 Ami megmaradt

Megjelent: 2013-02-20

Egy apa két napja elhagyta két kiskorú lányát. Nem sokkal később a felesége is nyomtalanul eltűnik. A férfi kétségbeesve fordul a profilozókhoz. Hotchner és társai a nyomok alapján az apát tartják az első számú gyanúsítottnak. Bruce Morrisonról ugyanis kiderül, hogy az utóbbi időben nagyon labilissá és kiszámíthatatlanná vált.

Ep.16 Indigóval

Megjelent: 2013-02-27

Az utánzó gyilkos a csapat által megoldott és lezárt gyilkossági ügyeket másolja le tetteivel. Most végre Philadelphiában elköveti első hibáját. Az elemzők is rögtön Philadelphiába sietnek, hogy lecsaphassanak a tettesre.

Ep.17 Rokonlelkek

Megjelent: 2013-03-20

Két férfit ölnek meg Chicagóban tíz nap alatt. Az áldozatokat puszta kézzel verték agyon, és mindkettőt megszégyenítették. Életkorukat leszámítva látszólag nincs közöttük kapcsolat, de a nyomozás során kiderül, hogy kiskorúak zaklatása miatt már meggyűlt a bajuk a törvénnyel. Derek felkeresi az apját a börtönben, és alkut ajánl neki.

Ep.18 Helyreállítás

Megjelent: 2013-04-03

A Replikátor ezúttal Jennifernek küld baljós üzenetet. A csoport megpróbálja összerakni a profilt, ám a vezetőség leállítja őket az ügyről arra hivatkozva, hogy elhanyagolják a többi megbízásukat. Egy dologban már biztosak, a Replikátornak társa is van, ugyanis ugyanabban az időpontban nem lehetett két helyen. Ezentúl Hotch és a csapat a saját szabadidejét szánja az ügy megoldására.

Ep.19 Üzenet a jövőbe

Megjelent: 2013-04-10

Colorado állam egyik kisvárosának polgárai ünnepre készülnek. 25 évvel korábban a város lakói titkos üzenetet helyeztek el egy kapszulában. A régi üzenetet most nagy ünneplés keretében a közösség előtt akarják felolvasni. A jókedv azonban hamar véget ér. Az üzenet egy tragikus történetről számol be, amelynek talán köze van egy nemrég meggyilkolt rendőr halálához is. A viselkedéselemzők a rejtély nyomába erednek.

Ep.20 Alkímia

Megjelent: 2013-05-01

Az elemzőket Rapid Citybe hívják, ahol két rituálisan meggyilkolt férfi holttestére bukkantak. Mindeközben Reid továbbra is nehezen dolgozza fel Maeve halálát.

Ep.21 Drága dadus

Megjelent: 2013-05-08

A csoport rendkívüli értekezletet tart. Több éve próbálják elkapni azt a sorozatgyilkost, aki évente csak egyszer lép akcióba. A pszichopata férfi mindig ugyanazon a napon végez áldozatával. Célpontjai olyan fiatal nők, akik babakocsis gyerekek bébiszitterrei. A kiválasztott nőt előzetesen megfigyeli, majd a gyermekkel együtt néhány nappal korábban elrabolja, és hosszasan kínozza.

Ep.22 A hatos számú áldozat

Megjelent: 2013-05-15

Két fiatal srác késő éjjel megpróbál ellopni egy luxusautót. A csomagtartójában azonban két hullát találnak. Ez már nem az első ilyen eset, a nyomozók korábban is találtak egy házaspárt ugyanilyen körülmények között. A két eset alapján egyértelművé válik, hogy az elkövető az áldozatokat egy hétig tartja fogva, hogy mindenféle pszichikai kísérletet végezzen rajtuk. A különös kegyetlenséggel elkövetett kínzások még a sokat látott Rossit is megdöbbentik.

Ep.23 A Hotchner testvérek

Megjelent: 2013-05-22

Hotchner öccse bajba kerül, amikor egy nő a karjai közt vérzik el az egyik éjszakai bárban. Shawn bevallja a bátyjának, hogy a szórakozóhelyen, ahol dolgozik, ez már a harmadik ilyen eset, ám a tulajdonos nem jelentette az esetet, és minden alkalmazottat megfenyegetett. Néhány nap múlva tömeges haláleset történik, az áldozatok a szemükön és szájukon át véreznek el.

Ep.24 A replikátor

Megjelent: 2013-05-22

Az egység régi, ádáz ellensége, a Replikátor az FBI egyik tagját veszi célba. Az elemzők versenyt futnak az idővel, hogy a rendőrt életét megmentsék.