9. évad

Gyilkos elmék 9. évad (2013)

Vissza a sorozat adatlapjára

Gyilkos elmék sorozat 9. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Gyilkos elmék sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 9. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 24

Főszereplők: Joe Mantegna , Thomas Gibson , Shemar Moore ,





Epizód lista

Ep.1 A mester...

Megjelent: 2013-09-25

A viselkedéselemzők Arizonába utaznak, hogy kiderítsék, ki állhat a sorozatos rituális gyilkosságok mögött. A csapat időközben munkájukat érintő felfedezést is tesz: Hotch meg szeretné pályázni a megüresedett vezetői posztot.

Ep.2 ...és a tanítvány

Megjelent: 2013-10-02

A viselkedéselemzők továbbra is az arizonai rituális gyilkosságok elkövetőjét keresik. Az ügy egyre bonyolultabbá válik, amikor kiderül, hogy a gyanúsított férfi anyja is igen különösen viselkedik.

Ep.3 A végső célpont

Megjelent: 2013-10-09

Orvlövész szedi áldozatait Dallas utcáin. A viselkedéselemzők azt gyanítják, hogy az ügy a Kennedy gyilkosság közelgő évfordulójával áll kapcsolatban.

Ep.4 A szemtanú

Megjelent: 2013-10-16

Egy zavarodott férfit szállítanak be a kórházba, akit kis híján elgázolt egy kamion. Az orvosok megdöbbenve vizsgálják, a férfin ugyanis lobotómiát végeztek a szemüregen át. A viselkedés elemzők egy régóta inaktív sorozatgyilkosra gyanakszanak, aki szándékosan hagyta életben az áldozatát. Derek azonnal a helyszínre utazik, hogy kapcsolatba lépjen a szemtanúval, aki ugyan mindent ért, ám a beszédközpontja a műtét következtében megbénult.

Ep.5 66-os út

Megjelent: 2013-10-23

A 16 éves Samanta Wilcox eltűnt. Előző este a lány kiszökött a barátjával egy táborból. Barátját összeverve, eszméletlen állapotban találják meg, és a személyleírás alapján az elkövető Samantha apja, a volt fegyenc, aki feltételesen van szabadlábon. Nagyon úgy tűnik, hogy a férfi időközben szociopata sorozatgyilkossá vált, és a lány is része kiszámíthatatlan tervének.

Ep.6 Leszármazottak

Megjelent: 2013-10-30

A tengerparton, a kövek között megkínzott női holttestet találnak. Annyi bizonyos, hogy az áldozatot élve temették el, és feltehetően rajta kívül még több áldozata is lehet az elkövetőnek. A profil alapján egyértelműen egy önkínzó személyiség lehet a háttérben, aki elszigetelt környezetben él, és beteges kapcsolatban áll a nőkkel.

Ep.7 A gyilkos védelmező

Megjelent: 2013-11-06

Bostonban fojtogató gyilkos garázdálkodik. Különös módon alacsony jövedelműekre vadászik, és csak a tárcájukat lopja el, a bankkártyákat azonban egyetlen alkalommal sem használta. Így egyelőre nem tudni, mi motiválja az elkövetőt az áldozatok kiválasztásakor.

Ep.8 A visszatérés

Megjelent: 2013-11-13

Egy fiatal férfi megöl három embert az egyik népszerű büfében. A helyszínen tartózkodó rendőr, aki éppen vacsorázott, azonnal végez az elkövetővel. Kiderül, hogy a 16 éves elkövető korábban eltűnt személynek volt nyilvánítva. Az anya biztos volt benne, hogy a fiát elrabolták, ám alkohol problémái miatt senki sem hitt neki. Úgy tűnik, az eltelt évek alatt gyilkossá képezték ki.

Ep.9 Kései bosszú

Megjelent: 2013-11-20

Egy virginiai ház kertjében emberi csontokra bukkannak. Rossiék az ott lakó család faji előítélettől terhes múltjában is kutat, hogy megtalálja az indítékot, a gyilkosság elkövetőjét.

Ep.10 A rejtélyes hívás

Megjelent: 2013-11-27

Az egység St. Louisban nyomoz egy fiatal fiú ügyében, aki egy rejtélyes hívás után nyomtalanul eltűnik.

Ep.11 Végzetes megaláztatás

Megjelent: 2013-12-11

Kansas Cityben folyik egy gyilkossági ügyben a nyomozás, amelyet még az is nehezít, hogy Blake és az apja, a helybéli nyugállományú rendőrkapitány között nincs túlságosan jó kapcsolat.

Ep.12 A fekete királynő

Megjelent: 2014-01-15

Sam Russell, az utcalányokra vadászó sorozatgyilkos annak idején bevallott nyolc gyilkosságot, amiért két hét múlva kivégzik. Egy számítógépes merénylet során azonban úgy tűnik, hogy a férfi talán ártatlan. Az adatbázis feltöréséért egy hackerekből álló szervezet a felelős, melynek egykor Russell is tagja volt. Az illegális szövetség most mindent elkövet, hogy megmentse Russellt a kivégzéstől.

Ep.13 Hazatérés

Megjelent: 2014-01-22

Míg Hotch-ék Clevelandben nyomoznak, Rossi egy volt tengerészgyalogos ügyén dolgozik.

Ep.14 200

Megjelent: 2014-02-05

J.J. titkos ügyön dolgozik Mateo Crúzzal, az iroda vezetőjével. Három év titkolózás után egy este elrabolják. J.J. férje Hotchnerékhez fordul segítségért, akik megdöbbenve értesülnek a titkos megbízásról. A helyzet valóban komollyá válik, amikor kiderül, hogy az egyetlen összekötő, Cruz is eltűnt ugyanabban az időpontban. Hamarosan szembetalálják magukat a CIA vezetéssel is, akik lemondtak a két ügynökről.

Ep.15 Mr. és Mrs. Anderson

Megjelent: 2014-02-19

A viselkedéselemzők ezúttal Pittsburgh környékén nyomoznak sorozatgyilkos után. Hamar rájönnek azonban, hogy az elkövető nem egyedül, hanem csapatban dolgozik. A feladat oroszlánrésze azonban még csak most következik: ki kell deríteni, hogy kik a csapat tagjai. Az epizódból azt is megtudhatjuk, hogy Garcia és Morgan milyen kedves gesztussal fogják meglepni társukat Valentin nap alkalmából.

Ep.16 Gabby

Megjelent: 2014-02-26

Mississippiben eltűnik egy rokonainál nyaraló kislány. A csapat mindent megtesz, hogy a gyereket felkutassa. Nyomozás közben döbbenetes titkok tárulnak fel.

Ep.17 A meggyőzés mestere

Megjelent: 2014-03-05

A Las Vegas melletti sivatagban egy holttestre találnak. A halált fulladás okozta, de mi volt az oka, az indítéka?

Ep.18 Veszett világ

Megjelent: 2014-03-12

Milwaukee-ban három holttestet találnak rejtélyes harapásnyomokkal. Rossiék megpróbálják kideríteni a szinte kideríthetetlent.

Ep.19 Az őrület határán

Megjelent: 2014-03-19

New Yorkban késelős gyilkos szedi az áldozatait. A csapat a túlélők vallomásai alapján próbál nyomokat találni.

Ep.20 Vérségi kötelékek

Megjelent: 2014-04-02

Két nyugat-virginiai család régóta tartó viszálykodása kettős gyilkossághoz vezet. Melyik családban van a tettes?

Ep.21 Béta, szigma, delta

Megjelent: 2014-04-09

Memphis közelében sorozatos emberrablások történnek. Hotch és csapata az eltűnt személyek közötti kapcsolatot próbálják kideríteni.

Ep.22 A sors istennői

Megjelent: 2014-04-30

A különleges egység ezúttal Kaliforniában egy arzénmérgezéses gyilkossági eseten dolgozik. Az elkövetőről a nyomok alapján annyit lehet tudni, hogy megszállottan érdeklődik a görög mitológia iránt.

Ep.23 Angyalok...

Megjelent: 2014-05-07

Hotch-ék Texasba indulnak, ahol sorozatgyilkos szedi az áldozatait, akik kivétel nélkül prostituáltak. Kiderül, hogy az elkövetőt vallási fanatizmus ösztönzi. A csapat tagjainak élete is veszélybe kerül, amikor forró nyomra bukkanva közelebb kerülnek a tetteshez, vagy tettesekhez.

Ep.24 ...és démonok

Megjelent: 2014-05-14

A csapat texasi nyomozása folytatódik. Az életveszélyes helyzetbe került egység korrupcióra, hihetetlen összefüggésekre és egy sötét titokra bukkan.