1. évad

Star Wars: A klónok háborúja 1. évad (2008)

Vissza a sorozat adatlapjára

A klónok háborúja


Epizódok száma: 22

Főszereplők: Ashley Eckstein , Matt Lanter , James Arnold Taylor ,





Epizód lista

Ep.1 Csapda

Megjelent: 2008-10-03

A Jedi mester, Yoda három klón katona társaságában kénytelen szembenézni Dooku rettegett bérgyilkosával, Ventressel, és hatalmas droidhadseregével. Most bebizonyíthatják, hogy a Jedik elég erősek ahhoz, hogy megvédjenek egy stratégiailag fontos bolygót, és megállapodást harcoljanak ki a Köztársaság számára!

Ep.2 Erősödő Rosszakarat

Megjelent: 2008-10-03

A Szeparatisták elsöprő erejű támadása után Plo Koon Jedi mester és klón katonái az életbenmaradásért küzdenek, arra várva, hogy Anakin és Ashoka rájuk találjanak.

Ep.3 A Rosszakarat árnyéka

Megjelent: 2008-10-10

Tanítványa, Ahsoka és Plo Koon jedi mester segítségével Anakin új, nagy hatótávolságú Y-szárnyú vadászgépeket vet be, hogy merész támadást intézzen Grievous tábornok csatahajója, a Rosszakarat, és annak pusztító fegyvere ellen.

Ep.4 Vesszen a Rosszakarat

Megjelent: 2008-10-17

Padmé Amidala és C-3PO Grievous tábornok fogságába esik, és így Anakin és Obi-Wan feladata, hogy a szenátort megmentse, és végleg elpusztítsa a Rosszakaratot.

Ep.5 Újoncok

Megjelent: 2008-10-24

Egy távoli helyőrségen magára hagyva a két klón parancsnok, Rex és Cody feladata, hogy lelket öntsön újoncokból álló csapatába a droid kommandó inváziójának visszaveréséhez.

Ep.6 Egy droid veszte

Megjelent: 2008-11-07

R2-D2 egy ádáz űrcsata során eltűnik - Anakinnak pedig meg kell találnia, mielőtt a szeparatisták megtalálják a kis robot memóriájában zárolt jedi katonai titkokat.

Ep.7 A droidok küzdelme

Megjelent: 2008-11-14

Anakin, Ahsoka és R3, a cseredroid kettős mentő- és szabotázsakcióra indul, amikor felfedezik, hogy R2-D2 fogságba esett Grievous tábornok titkos lehallgató-állomásán.

Ep.8 Durrbele Jedi

Megjelent: 2008-11-21

Jar Jar Binks jedi lovag lenne? A szeparatisták legalábbis így hiszik, amikor a komikusan hősies gungan és C-3PO a gonosz Nute Gunray helytartó fogságába esett Padmé Amidala megmentéséért küzd.

Ep.9 A sötétség leple

Megjelent: 2008-12-05

Ahsoka és a jedi mester, Luminara, a foglyul ejtett Nute Gunray helytartót tárgyalásra kísérik, és nem sejtik, hogy Dooku gróf már utánuk küldte veszedelmes tanítványát, Asajj Ventresst, hogy szabadítsa ki a rabot és végezzen a jedikkel.

Ep.10 Grievous búvóhelye

Megjelent: 2008-12-12

Grievous tábornoknak bizonyítania kell, hogy méltó a szeparatistákhoz, amikor Dooku gróf elvezeti Kit Fisto jedi mestert és korábbi tanítványát, a Mon Calamari jedi Nahdar Vebbet Grievous gyalázatos enklávéjához.

Ep.11 Dooku elfogása

Megjelent: 2009-01-02

Embervadászat! Hosszú és veszélyes kutatás után a jediknek sikerül megtalálniuk Dooku grófot. A gróf elfogására tett kísérlet közben Anakin Skywalkernek nyoma vész! Miután megszakad vele a kapcsolat, Obi-Wan Kenobi barátja utolsó ismert tartózkodási helyére, a Peremvidék egy távoli zugában maradt szeparatista hajóhoz utazik. Közben a gróf valóban fogságba kerül ... csak éppen nem a köztársaságiakéba.

Ep.12 A gungan tábornok

Megjelent: 2009-01-09

Túszul eljtették Dookut! A gaztetteiről ismert grófot, miután megszökött Anakin és Obi-Wan Kenobi elől, foglyul ejtette a mindenre elszánt Hondo Ohnaka űrkalóz-kapitány bandája. A Köztársaság, hogy megszerezze a Sith Nagyurat, beleegyezett a nagy összegű váltságdíj kifizetésébe, ám se Anakin, se Obi-Wan nem számolt Ohnaka újabb alattomos tervével.

Ep.13 Zuhanás

Megjelent: 2009-01-16

A köztársasági flottát erős nyomás alatt tartják a szeparatisták. Heves harcok dúlnak a fontosabb peremvidéki területeken. A köztársasági hajók hősiesen igyekeznek helytállni a létszámfölényben lévő szeparatista sereggel szemben. A Quell rendszer egy távoli zugában Anakin Skywalker és padawanja, Ahsoka segélyhívást kap egy másik Jedi-lovagtól, Aayla Securától, aki a puszta életéért küzd a szeparatisták kegyetlen droidseregével szemben.

Ep.14 A béke védői

Megjelent: 2009-01-23

Visszavonulnak a köztársasági erők! A nehéz helyzetbe került Aayla Secura oldalán küzdve, Anakin Skywalker súlyosan megsebesül. Hőseink a csatából menekülve kényszerleszállást hajtanak végre a Maridun bolygón. Mivel a köztársasági erőkkel nincs kapcsolatuk, a jedik békés Lurmen telepesektől kérnek segítséget. A háború azonban úgy tűnik ezen a távoli bolygón is utoléri őket.

Ep.15 Betolakodók

Megjelent: 2009-01-30

Megtámadtak egy köztársasági őrállomást! A jedik elvesztették a kapcsolatot a sivár, hó borította Orto Putonia bolygón létesített klónbázissal. Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker, a közeli Pantora hold két vezetője kíséretében a bolygóra indulnak, hogy kivizsgálják, milyen sorsra jutottak a klónkatonák a távoli, kietlen bolygón.

Ep.16 Árulás

Megjelent: 2009-02-06

Egy bolygó ostrom alatt áll! A szeparatista erők kíméletlenül pusztítják a Christophsis városait. A bolygó népe nem tudja visszaverni a támadást, szorult helyzetükben a jediktől kérnek segítséget. Obi-Wan Kenobi mester és Anakin Skywalker, hogy elejét vegyék a további pusztításnak, olyan akcióra készülnek, ami fordulatot hozhat a fontos csillagrendszerért vívott harcban.

Ep.17 Kék árnyék vírus

Megjelent: 2009-02-13

Rohamdroidok járnak a Naboon! A szeparatista lázadás végigsöpör a galaxison, s a fenyegetés a békés bolygókat is eléri. Miután kiderül, hogy szeparatista droidok járják a Naboo füves pusztáit, a vezetés felkészül a legrosszabbra. A hazájukat fenyegető inváziótól tartva Amidala szenátor és Binks képviselő a Naboora sietnek, hogy felmérjék a helyzetet. Ezalatt a gunganek mocsarainak vidékén van egy másik, még fenyegetőbb veszély üti fel a fejét.

Ep.18 Az ezer hold rejtélye

Megjelent: 2009-02-13

A jedik és klónkatonáik meghiúsították a szeparatistáknak azt a tervét, hogy a Köztársaság rendszereiben elterjesszék a halálos Kék vírust. Obi-Wan Kenobi és Anakin Skywalker elfogták a vírust kifejlesztő álnok tudóst, Nuvo Vindi doktort. A fogolynak a coruscanti bíróságon kell majd felelnie tetteiért.

Ep.19 Vihar Ryloth fölött

Megjelent: 2009-02-27

Invázió a Rylothon! A szeparatista blokád alá vett bolygón a lakosságot nélkülözés és a droidok brutális elnyomása sújtja. Wat Tambor, a gonosz szeparatista vezér drákói szigorral uralkodik. A szenátus utasításait követve a köztársasági hadsereg támadást indít Ryloth felszabadítására. Anakin Skywalker és Ahsoka feladata utat nyitni az űrben Obi-Wan szárazföldi egységei számára.

Ep.20 Az ártatlanok

Megjelent: 2009-03-06

Invázió! Wat Tambor szeparatista hadvezér elfoglalta a Ryloth bolygót, és a lakosságot brutális elnyomásnak vetette alá. Egy vakmerő támadás során Anakin Skywalker Jedi-lovag és padawanja, Ahsoka Tano áttörte a Ryloth fölötti űrblokádot. Mace Windu és Obi-Wan Kenobi Jedi tárbornokok megkezdik offenzívájukat az éhező rylothiak felszabadítására.

Ep.21 Ryloth felszabadul

Megjelent: 2009-03-13

Küszöbön áll a győzelem! A klóncsapatok a Jedik vezetése alatt megvetik a lábukat a szeparatisták elfoglalta Ryloth bolygón. Anakin Skywalker űrcsatákat vív az ellenséggel, míg Obi-Wan Kenobi sorban szabadítja fel a falvakat a gonosz Wat Tambor vezér uralma alól. Mace Windu Jedi-tábornok most elindítja a hadművelet utolsó támadását a főváros, Lessu felszabadítására.

Ep.22 Túszejtés

Megjelent: 2009-03-20

Fenyegető veszély! A peremvidéken vereséget szenvedett gonoszok most a köztársaság szívét támadják. Egy Cad Bane nevű fejvadász a galaxis legádázabb bűnözőivel szövetkezve vakmerő tervet eszelt ki a Szenátus tagjainak túszul ejtésére. Milyen célt szolgálhat ádáz akciójuk?