Season 1

A Biblia Évad 1 (2013)

Vissza a sorozat adatlapjára

A Biblia kel életre a sorozatban. A Genezistől a Jelenések könyvéig, színészi játék és a legmodernebb technológia segítségével elevenednek meg a felejthetetlen történetek, új megvilágításba helyezve a híres jeleneteket és az ikonikus szereplőket. A Mark Burnett producer ötlete alapján, nemzetközi szereplőgárdával készült 10 órás doku-dráma megvizsgálja a szent szöveg legjelentősebb részeit, attól kezdve, hogy Isten megteremtette a világot, az Ószövetségben szereplő Noé és Ábrahám történetén át Jézus Krisztus keresztre feszítéséig.


Epizódok száma: 5

Főszereplők: Diogo Morgado , Keith David , Roma Downey ,





Epizód lista

Ep.1 A kezdetek

Megjelent: 2013-03-03

Noé tűri Isten haragját, Ábrahámnak a hitét kell bizonyítania, amikor eléri az Ígéretek Földjét, Mózes pedig kivezeti a zsidókat Egyiptomból.

Ep.2 Szülőföld

Megjelent: 2013-03-10

Józsua meghódítja Jerikót, Delila elárulja Sámsont, és az izraeliták a filiszteusokkal csatáznak. Samuel felszenteli Dávid királyt, és ez a lépése polgárháborúba sodorhatja népét.

Ep.3 Remény

Megjelent: 2013-03-17

A zsidók rabszolgák lesznek Babilonban és Dánielt az oroszlánok vermébe vetik, de hite nem rendül meg, ezért Isten megkegyelmez neki, és a zsidók visszatérhetnek Jeruzsálembe.

Ep.4 Küldetés

Megjelent: 2013-03-24

Jézus megeteti a tömeget Galileában és életre kelti a halott Lázárt. Majd szamárháton bevonul Jeruzsálembe, és nyilatkozik, hogy ő a messiás.

Ep.5 Szenvedély

Megjelent: 2013-03-31

Péter megtagadja Jézust, Júdás felköti magát. A tömeg követeli Jézus halálát, ezért keresztre feszítik, de amikor Mária Magdolna a sírjához megy, elé siet egy alak. Jézus feltámadt.