5. évad

Lost - Eltűntek 5. évad (2009)

Vissza a sorozat adatlapjára

A negyedik évad rejtélyekkel teli befejezése után a lezuhant Oceanic 815-ös járatának túlélői most minden eddiginél nehezebb körülmények közt küzdenek életükért és egymásért. Ezúttal nem csak a dzsungel fenyegetéseivel, de az idősíkok közti ugrások okozta , sokszor nagy veszélyt hozó, kiszámíthatatlan változásokkal is szembe kell nézniük a szigeten maradtaknak. Az Oceanic Six, a hazajutott hat túlélő most a katasztrófa helyszínére visszavezető utat keresi, hiszen Ben elmondása szerint mindenkinek, kivétel nélkül vissza kell térnie az időközben eltűnt szigetre, hogy megmentsék a hátrahagyott társakat, és persze magát az időben elveszett Szigetet is. De hogyan, ha Locke halott, és többen hallani sem akarnak a visszaút ötletéről?...


Epizódok száma: 17

Főszereplők: Matthew Fox , Evangeline Lilly , Terry O'Quinn ,





Epizód lista

Ep.1 Mert elmentetek

Megjelent: 2009-01-21

A túlélők minden eddiginél megdöbbentőbb eseménnyel kénytelenek szembenézni. A sziget elmozdításának súlyos következményei lesznek, a változások teljességgel kiszámíthatatlanok. Jack és Ben mindent elkövet annak érdekében, hogy az Oceanic 6 tagjai összeálljanak, mert csak együtt térhetnek vissza a szigetre Locke holttestével együtt.

Ep.2 A hazugság

Megjelent: 2009-01-21

Hurley és Sayid a zsaruk elől menekülnek, miután bajba keverednek a búvóhelyükön. Hurley egyre biztosabb abban, hogy az Oceanic 6 hazugsága az oka minden rossznak, ami a sziget elhagyása óta velük történik. Közben a szigeten lévő túlélőkre ismeretlen ellenfelek támadnak.

Ep.3 Jughead

Megjelent: 2009-01-28

Desmond megpróbál felkeresni egy nőt, aki talán képes az összekuszálódott fizikai törvényekre magyarázatot adni és segíthet Faradaynak abban, hogy megállítsa a sziget kiszámíthatatlan időbeli utazásait. Némi nyomozás után kiderül, kik támadtak a túlélőkre és miért.

Ep.4 A kis herceg

Megjelent: 2009-02-04

ate megtudja, hogy valaki rájött arra a bizalmas információra, amit Aaronnal kapcsolatban próbált mindenki előtt titokban tartani. A kiszámíthatatlan ugrások az időben nagy veszélybe sodorják a szigeten lévő túlélőket, akiket felkészületlenül érnek az idő paradox változásai.

Ep.5 Ez a hely a halál

Megjelent: 2009-02-11

Locke kénytelen belátni, hogy rajta kívül senki sem hajlandó az események megfékezésére, így rá marad az a feladat, hogy megállítsa a sziget egyre erőteljesebb ugrásait az időben. Ben egyre több akadályba ütközik, amikor megpróbálja visszajuttatni az Oceanic 6 tagjait a szigetre.

Ep.6 316

Megjelent: 2009-02-18

Az Oceanic 6 tagjai megtudják, hogyan juthatnak vissza a szigetre. Ám hamarosan kiderül, hogy korántsem olyan nagy az egyetértés az új küldetésben. A csapat néhány tagja ugyanis egyáltalán nem akar visszatérni korábbi szenvedéseik színhelyére.

Ep.7 Jeremy Bentham élete és halála

Megjelent: 2009-02-25

Az Ocean 6 tagjainak a széthúzása hátráltatja a visszatérést, már pedig a túlélők számára ők jelentik az egyetlen esélyt. Locke nem tudja tovább titkolni valódi kilétét, a szigeten kívüli végzetes küldetése Jeremy Benthamként végre lelepleződik.

Ep.8 LaFleur

Megjelent: 2009-03-04

Sawyer sajátos megoldást eszel ki. Néhány túlélőt is bevon az akcióba, akikkel egy nem minden napi hazugságot találnak ki és terjesztenek el, hogy megvédjék magukat a múltban elkövetett hibáiktól. Úgy tűnik, a terv beválik.

Ep.9 Namaste

Megjelent: 2009-03-18

Amikor néhány régi barát hívatlanul érkezik, Sawyernek továbbra is hazudnia kell, annak érdekében, hogy megvédje őket.

Ep.10 Olyan, mint te

Megjelent: 2009-03-25

A szigeten az életfeltételek rendeződni látszanak, ám váratlanul az egyik túlélő teljesen megőrül, és a saját kezébe veszi az irányítást. A kedvezőtlen fordulat az összes szigetlakó életébe kerülhet, ha csak nem akad valaki, aki megállítja az ámokfutót.

Ep.11 Ami történt, megtörtént

Megjelent: 2009-04-01

Kate bármit megtenne Ben életének megmentése érdekében, és néhány extrém lépést meg is tesz. Arra azonban nem számít, hogy Jack megtagadja a segítségnyújtást. Kate apránként elkezdi felfedni az igazságot, hogy megvédje Aaront.

Ep.12 A halott az halott

Megjelent: 2009-04-08

Ben elárulja Locke-nak, hogy elő akarja hívni a Füstöt, ami ítélkezik a múltban elkövetett bűne felett. Locke segít Bennek szándéka végrehajtásában, még ha őrült vállalkozásnak is tartja. De útjuk közben nem várt akadályokba ütköznek.

Ep.13 Hasonló, mint a Hoth bolygó

Megjelent: 2009-04-15

Egyre gyanúsabb helyzetbe kerülnek a túlélők, miután Bent elviszik a betegszobából. Eközben Miles rákényszerül arra, hogy együtt dolgozzon Hurleyvel. Arra kérik, hogy vigyen egy fontos csomagot egy magasabb rangú Dharmáshoz.

Ep.14 A változó

Megjelent: 2009-04-29

Eljött a leszámolás ideje, az a pillanat, amikor Daniel Faraday elárul mindent, amit a szigettel kapcsolatban tud. A sokkoló információk hatására minden megváltozik, új tervet kell kitalálni a túlélők megmentésére.

Ep.15 Kövesd a vezetőt

Megjelent: 2009-05-06

Jack és Kate képtelenek megegyezni abban, hogyan mentsék meg a többi túlélő életét. Locke folytatja az útját a Többiek vezetőjeként. Sawyer és Juliet megfigyelés alá kerülnek a Dharmánál.

Ep.16 Az incidens 1

Megjelent: 2009-05-13

Jack terve a szigeten élők életkörülményeinek rendezésére, hatalmas ellenérzést vált ki, amivel mindenkit maga ellen fordít.

Ep.17 Az incidens 2

Megjelent: 2009-05-13

Jack terve a szigeten élők életkörülményeinek rendezésére, hatalmas ellenérzést vált ki, amivel mindenkit maga ellen fordít, azokat is, akik eddig támogatták és közel álltak hozzá. Locke rendkívül nehéz feladattal bízza meg Bent.