1. évad

NCIS 1. évad (2003)

Vissza a sorozat adatlapjára

NCIS sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a NCIS sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 23

Főszereplők: Mark Harmon , Michael Weatherly , Sasha Alexander ,





Epizód lista

Ep.1 Az elnök különgépe

Megjelent: 2003-09-23

Az Egyesült Államok elnöke a különgépére hívja meg ebédre az egyik új parancsnokot. A parancsnok azonban az ebéd után rosszul lesz és furcsa körülmények között meghal. Néhányan az elnök elleni merényletre gyanakodnak és az NCIS-t is beavatják a nyomozásba. Leroy Jethro Gibbs, az NCIS vezetője kénytelen bevonni egy titkos-ügynököt, Caitlin Todd-ot is. A lánynak pedig kissé furcsának tűnnek az NCIS eszközei.

Ep.2 Mosatlan szennyes

Megjelent: 2003-09-30

Egy tengerésztiszt gyakorlat közben életét veszti - nem nyílik ki az ejtőernyője. Gibbs és társai nyomoznak az ügyben, és az újonnan az NCIS-hez csatlakozott Caitlin Todd is. Kiderül, hogy a tengerésznek volt ugyan tartalék-ernyője, ám ópiumidokat találtak a szervezetében, ráadásul az ejtőernyő köteleivel sem volt minden rendben.

Ep.3 A lámpás

Megjelent: 2003-10-07

Egy fiatalokból álló csapat az éjszaka közepén lövésekre lesz figyelmes a tengerparton, Virginia-ban, majd megjelenik egy üres motorcsónak is. Nem sokkal később egy halott tengerészt vet partra a víz. A jelek pedig arra utalnak, hogy a férfi minden bizonnyal illegális drogcsempészetbe keveredett.

Ep.4 A halhatatlan

Megjelent: 2003-10-14

Néhány fiatal búvárkodás közben a korallokat tanulmányozza, amikor találnak egy halott matrózt súlyokkal a lábán. Az a különös a dologban, hogy a matróz díszegyenruhát és díszkardot visel. Gibbs és csapata azon a hajón néznek körül először, ahol a fiatalember szolgált. Kiderül, hogy a matróz egy valóságos számítógépes zseni volt és szerepjátékkal is játszott.

Ep.5 A múmia átka

Megjelent: 2003-10-28

Egy nemzeti park vadásza talál egy tartályt, amin a Tengerészet jele látható. A tartályban egy férfi elsorvadt holttestére bukkannak, s az NCIS feladata, hogy kiderítse a részleteket. Úgy tűnik, hogy a tartály - amit átalakították teherszállításra - egy vadászrepülőről származik. A férfi pedig egy hadnagy volt és ahogy egyre több részlet derül ki, egyre bonyolultabbá válik a helyzet.

Ep.6 Felpörgetve

Megjelent: 2003-11-04

Egy NCIS ügynök, aki korábban Gibbs alatt szolgált, a csapat segítségét kéri, miután egy repülőgép-anyahajó tengerészei kábítószer túladagolásban haldokolnak, holott semmi nyoma sincs bármiféle drogfogyasztásnak.

Ep.7 A szélhámos

Megjelent: 2003-11-18

Egy raktár előtt egy véletlen folytán kiömlik egy tartály sav. A hordóból hirtelen egy holttest is kifordul, amelyet szinte lehetetlen azonosítani. Az NCIS számára nagyon kevés nyom áll a rendelkezésre, amin elindulhatnak. Kiderítik azonban, hogy nagy valószínűséggel azért tették felismerhetetlenné az áldozatot, mert valaki beférkőzött az egyik tengeralattjáró fedélzetén szolgáló tiszt helyére.

Ep.8 Könnyített részleg

Megjelent: 2003-11-25

A tengerészet egyik tolmácsát holtan találják, miután hazatért Guantánamo-öbölbeli küldetéséről. A helyszínelők csapata Kubába tart, hogy kiderítsék, mi történt.

Ep.9 A földben

Megjelent: 2003-12-16

Miután egy tengerész özvegye hívást kap halottnak hitt férjétől, a helyszínelők nyomozni kezdenek, és exhumálást rendelnek el, hogy kiderítsék vajon a telefonhívás valóban a nő férjétől érkezett-e vagy morbid ugratás áldozata lett.

Ep.10 Sorsára hagyva

Megjelent: 2004-01-06

Egy élve eltemetett nő súlyos amnéziával tér magához a sírból kikelve. Egyedül egy bomba képére emlékszik az egyik hadihajó fedélzetén. Miközben segíteni próbálnak, hogy az ismeretlen nő visszanyerje emlékezetét, a csapatnak arra is rájön, nem minden az, aminek látszik.

Ep.11 Kémműhold

Megjelent: 2004-01-13

Egy tengerészparancsnokot holtan találnak a parton, aki informatikai tanácsadóként dolgozott egy kézi hang lokátort előállító, civil projektben.

Ep.12 A bal lábam

Megjelent: 2004-02-03

A tengerészeti helyszínelőket egy kukában talált, levágott láb ürügyén hívják ki, mivel egy tengerésztetoválást találnak a végtagon. A nyomozás szálai egy kisvárosba vezetnek.

Ep.13 Egyetlen lövéssel

Megjelent: 2004-02-10

Alvarez őrmestert lelövik, miközben éppen tengerészeket toboroz az erre fenntartott irodájában. Az NCIS-nek nehéz a feladata, hiszen a jelek arra utalnak, hogy csakis egy profi mesterlövész lehet az elkövető, aki nagyon messziről célzott. Majd Gibbs-ék találnak is egy fenyegető levelet az őrmester holmijai között, ráadásul a gyanúsított alibije is hamisnak bizonyul. Közben azonban újabb gyilkosság történik.

Ep.14 Az irgalmas szamaritánus

Megjelent: 2004-02-17

Az NCIS ezúttal is egy gyilkosság ügyében kezd nyomozást. Az áldozat egy sorhajóhadnagy, akit meztelenül megkötözve hagytak ott egy út mellett. A helyi serif hölgy, aki mindent megtesz, hogy randevúzhasson Gibbs-szel, összefüggést fedez fel egy másik közelben történt gyilkossággal. Úgy tűnik tehát, hogy sorozatgyilkosról van szó.

Ep.15 Miért

Megjelent: 2004-02-24

Néhány hete Irakban a Szaddam Husszein kétmillió dollárját szállító autó csapdába esett. A sofőrt holtan találták, a felelős beosztású tiszt pedig a pénzzel együtt eltűnt. Ryan ezredes azonban két napja álnéven tért vissza az Államokba, a washingtoni repülőtéren rögzítette őt az FBI kamerája. A Pentagon nem tud róla semmit, ezért kizárt, hogy titkos küldetésről lenne szó, s az FBI szerint maga az ezredes rendezte meg a támadást. Azonban felmerül a kérdés, hogy az igaz hazafiként ismert Ryan ezredes vajon miért tett ilyet? Gibbs-ék erre keresik a választ.

Ep.16 Rémálmok

Megjelent: 2004-03-02

Gibbs ügynök és társai éppen azt vizsgálják, hogy hogyan kaphatott munkát az NCIS-nél - még ha "csak" a büfében is - egy Hámász terrorista, miközben Dr. Mallard-ot az éjszaka közepén hívják be egy fontos boncoláshoz. A holttest azonban nagyon is él, olyannyira, hogy a dokit és Gerald-dot túszul ejti a boncteremben. Nem sokkal később pedig - Abby fóbiája miatt - Kate is a kezei közé kerül. Morrow igazgató és Gibbs az FBI bevonásával próbálják megoldani az ügyet. Ám gyorsan kell cselekedniük, mielőtt bárkinek is komoly baja esne.

Ep.17 Az igazság odaát van

Megjelent: 2004-03-16

Chris Gordon altiszt holttestére furcsa körülmények között találnak rá: egy illegális buli alagsori mennyezetére felkötözve. Doki a helyszínre érkezve megállapítja, hogy a tisztet már a halála után öltöztették fel, Gibbs pedig arra gyanakszik, hogy a férfit elütötték, hiszen a nyomok a parkolóba vezetnek. A boncolás később mindezt alátámasztja, tehát már csak a gyilkosság lehetséges okait kell számba venni. Az NCIS aztán a nyomozás közben Gordon altiszt szobájában 40 ezer dollár készpénzre bukkan.

Ep.18 Nyílt titok

Megjelent: 2004-04-06

Egy gyilkosság miatt elítélt altiszt, Jack D. Curtin kijátszva a profi biztonsági rendszert megszökik a börtönből és két civilre ráijeszt a saját házukban. Az NCIS rájön, hogy Jack, aki a felesége megölése miatt került rács mögé, a börtönben tovább folytatta a nyomozást és perdöntő bizonyítékokra bukkant. S minden jel arra utal, hogy szökésének oka: a valódi tettesen bosszút állni.

Ep.19 Halott ember meséi

Megjelent: 2004-04-27

Egy irodaházban röviddel azután, hogy új riasztót szerelnek fel, több téves riasztás is történik. Az egyik ilyen alkalommal azonban egy brutális kegyetlenséggel meggyilkolt NCIS ügynökre találnak a liftben, akit Gibbs és társai is ismertek. Gibbs felelősnek érzi magát Christopher Pacci haláláért, mert néhány nappal korábban nem hallgatta meg a kollégáját, aki tanácsért fordult hozzá.

Ep.20 Eltűntek

Megjelent: 2004-05-04

Az NCIS egy eltűnt tengerész-őrmester után nyomoz. Gibbs-ék általában nem szoktak ilyen ügyekbe beavatkozni, de a férfi képes arra, hogy élesítsen egy atomfegyvert. Arra gyorsan rájönnek, hogy a férfit egy bárból erőszakkal vitték el, majd az is kiderül, hogy az utóbbi években több bombaszakértő is eltűnt.

Ep.21 Tüzes nő

Megjelent: 2004-05-11

Brutális kegyetlenséggel meggyilkolt tengerésztisztre bukkannak egy erdőben. Kiderül, hogy az áldozat egy fegyverszakértő volt, akinek a halálát egy rakéta okozta. Gibbs-ék a helyi bázison kezdik a nyomozást, ahol minden jel arra utal, hogy a férfi illegális fegyverkereskedelemmel foglalkozott.

Ep.22 A gyenge láncszem

Megjelent: 2004-05-18

Gyakorlatozás közben egy hadnagy az életét veszti, amikor egy magas sziklafalról ereszkedik alá és a karabinere eltörik. Minden jel arra utal, hogy baleset történt, azonban Abby kideríti, hogy a törött karabiner darabjai nem azonos anyagból készültek. Valaki tehát direkt kicserélte az egyik alkatrészt.

Ep.23 Ébresztő

Megjelent: 2004-05-25

Gibbs-t hosszú idő elteltével sem hagyja nyugodni egy régi, befejezetlen ügy. Még Todd ügynököt is újból kihallgatja és jellemrajzot kér tőle arról a bizonyos terroristáról, aki egykor betört az NCIS központba, túszul ejtette Kate-et, Dokit és Gerald-ot, majd meglőtte Gibbs-t. Abby és McGee is felajánlják a segítségüket, ugyanis McGee az FBI arcfelismerő szoftverét fejlesztette tovább, egy sokkal komolyabb programot megalkotva. Nem is sejtik, hogy eközben a férfi éppen arra készül, hogy Bush-t és Sharon-t foglyul ejtse.