1. évad

Euréka 1. évad (2006)

Vissza a sorozat adatlapjára

Euréka sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Euréka sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 12

Főszereplők: Colin Ferguson , Salli Richardson-Whitfield , Joe Morton ,





Epizód lista

Ep.1 Bevezető rész

Megjelent: 2006-07-18

Az amerikai kormány évek óta próbálja összegyűjteni a világon élő zseniket és a családtagjaikat, az északnyugaton fekvő Eureka nevű festőien szép városkába. Eureka tökéletes amerikai kisváros: tiszta utcák, udvarias emberek és fákkal szegélyezett főtér jellemzik. Vajon tényleg ez a város igazi arca? Vagy esetleg ez csak egy álca? Jack Carter miközben lányát szállítja Los Angelesbe, balesetet szenved autójával Eureka mellett, ahol a legkiválóbb elmék dolgoznak a következő tudományos áttöréseken. Az egyik tudós létrehoz egy tachyon gyorsítót, azonban a kísérlet balul üt ki és megöli a szerkezet alkotóját.

Ep.2 Kísérteties viszonyok

Megjelent: 2006-07-25

Carter-t, csakúgy mint Eureka város összes polgárát, nagyon megrázza Walter és Susan Perkins hirtelen halála. Allison azonban nem tud napirendre térni azon tény felett, hogy egy anya hogyan tud öngyilkosságot elkövetni azzal a tudattal, hogy hátrahagyja egyetlen gyermekét. A házaspár temetése után azonban különös dolog történik. Megjelenik egy nő - Susan Perkins személyében, aki mindenki megdöbbenésére nagyon is él, ráadásul azt állítja, hogy már egy ideje külön élt a férjétől, akivel közös gyermekük sincsen. A Global Dynamics Kutatási projektjére vár hát a feladat, hogy kiderítsék, mi is történik itt valójában.

Ep.3 Mielőtt elfelejtem...

Megjelent: 2006-08-01

Az elismert tudós, Jason Anderson és a felesége látogatóba érkeznek Eureka-ba. Nemcsak azért, hogy egy kiállításon teszteljék új találmányukat, hanem azért is, hogy a barátjukkal, Henry Deacon-nal is találkozzanak. Egy vendéglőben összefutnak Carter seriffel is, s Jack még aznap megbizonyosodik arról, hogy adott Jason-nak egy büntetőcédulát gyorshajtásért, de nem is emlékszik rá, hogy mikor történt a dolog. Később Henry is észreveszi magán, hogy percek estek ki az életéből. Valószínűleg Anderson szerkezete törli az emlékeket az emberek agyából.

Ep.4 Az idegenek

Megjelent: 2006-08-08

Spencer egy este a lakókocsijába hív vendégeket, ám mivel hangosak, a szomszédok panaszt nyújtanak be a serifnél. Jack Carter ezért kiküldi Jo Lupót, ám a következő reggel mindenki, aki akkor és ott tartózkodott furcsán viselkedik. Spencer azt képzeli, hogy elrabolta egy űrlény, a többiek pedig foglyul ejtik Arnold Faraday-t, aki a Global Dynamics-nak dolgozik. Faraday dolga lenne ugyanis kivizsgálni, hogy kapjon-e Eureka további támogatási összegeket...

Ep.5 Sebezhetetlen

Megjelent: 2006-08-15

A tudós, Dr. Carl Carlson hat éve már, hogy a Global Dynamics-nál dolgozik, miközben nagyon sikertelen az életben: az egyik krízis követi a másikat. Hamarosan pedig, amikor épp a serif is jelen van, Carl laborja felrobban, s az igazgató azonnal kirúgja őt. Pedig ezúttal tényleg nagyot sikerült alkotnia, ugyanis lassan legyőzhetetlenné válik, a sebei magától meggyógyulnak, miközben tele-kinetikus képességekkel bír. Eközben Carter életveszélyes sebesülést szenved, Alison pedig nála tölti az éjszakát.

Ep.6 Dr. Nobel

Megjelent: 2006-08-22

Zoe-nak a legutóbbi húzása miatt önkéntes munkát kell vállalnia egy idősek otthonában. Fargo új irodát kap, ám a nagytakarítás közepette Henry-vel és Spencer-rel véletlenül aktiválják az elsődleges tűzparancsot. A súlyos probléma megoldására, valamint a város evakuálására összesen 24 óra áll a Global rendelkezésére, ám az embereik tehetetlennek bizonyulnak. Egy idős tudós, Dr. Irwin Thacher azonban talán tudja a megoldást.

Ep.7 Egy szemvillanás alatt

Megjelent: 2006-08-29

Egy különös közlekedési baleset történik Eureka városának szélén, melyben találnak egy holttestet, amelyik természetellenesen el van deformálódva. Henry Deacon az, aki ezúttal segít a serifnek a nyomozásban. Jack eközben megtudja, hogy egy olyan drogot találtak fel, mely hihetetlenül felgyorsítja az emberi teljesítőképességet. Zoe, Jack lánya megismerkedik egy fiúval, akivel csakhamar közel kerülnek egymáshoz. Ám a fiú többet tud a titokzatos drogról, mint amennyit kellene, s így az élete kerül veszélybe, vele együtt pedig Zoe-é is.

Ep.8 Callister Raynes

Megjelent: 2006-09-05

A rég eltűnt Callister Raynes most visszatér Eureka-ba. Az egykor nagyon népszerű férfi azért hagyta el a várost, mert évekkel ezelőtt miatta égett le a labor. A visszatérésével azonban nem stimmel valami, mert azonnal elromlik egy közlekedési lámpa, majd a Café Diem-ben havazni kezd, ráadásul még egy számítógépes vírus is elszabadul. Stark pedig furcsán érzi magát a jelenlétében, úgy, mintha Callister a fia lenne.

Ep.9 Melyik az igazi?

Megjelent: 2006-09-12

Carter serif és Lupo egy sebesült kutyát visznek a Global Dynamics-hoz. Carter pedig nagyon meglepődik, amikor látja, hogy a sebek összevarrásához Taggert milliméternyi kis robotokat használ. Egy idő után a robotok azonban öntudatra ébrednek és úgy döntenek, hogy megölik a rendszergazdát, hogy a szaporodáshoz szükséges oxigént megszerezzék. Taggert mindezt csak későn veszi észre, s a robotok addigra már bárki alakját képesek felvenni, aki valaha megérintette őket.

Ep.10 Lila köd

Megjelent: 2006-09-19

Ez is egy átlagos este Eureka-ban: Henry Deacon adótornyot épít, Allison Blake és Stark igazgató randiznak, Carter serif pedig veszekedő szomszédokat békítget. Miután Fargo-t és Osbourne-t kibékítette, Jack hazamegy. A következő reggel azonban mindenki furcsán viselkedik. Allison felmond a munkahelyén, Beverly elmeséli a páciensei legintimebb titkait és Jo Lupo Carter-rel akar randizni. Úgy tűnik, hogy csak Jack és Zoe maradtak normálisak, akik arra a következtetésre jutnak, hogy a frissen épített torony lehet a hibás.

Ep.11 A ház ura

Megjelent: 2006-09-26

Mindenki azon mesterkedik Eureka-ban, hogy Carter serifet valahogyan maradásra bírják. Eközben azonban szörnyű dolog történik: a B.R.A.D. nevű program aktiválódik, melynek halálos következményei lehetnek.

Ep.12 Egyszer az életben...

Megjelent: 2006-10-03

A Global Dynamics-nál hiba történik az ötös részlegben, ezért Eureka városa a jövőbe kerül. Négy évvel később, 2010-ben járunk, amikor Carter és Allison már házasok és gyereket várnak. Henry Deacon a kutatóközpontot vezeti és Kim Anderson-nal él boldog házasságban. Nathan pedig elhagyta Eureka-t. Majd hirtelen mindenhol furcsa dolgok történnek. De vajon, hogyan lehet az idővonal okozta károkat megjavítani?