10. évad

Csillagkapu 10. évad (2006)

Vissza a sorozat adatlapjára

Miközben a csapat megkezdi tizedik évét, Vala, az egykori Goa'uldból lett szabadságharcos, csatlakozik a CSK-1-hez, hogy megvédjék a galaxist az Ori szent háborújától. Miután felfedezték egy olyan fegyver létezését, amely képes legyőzni az Ori-t, a csapat most versenyt fut az idővel, hogy megtalálja azt, mielőtt még több rendszer kerülne a Hírnökök befolyása és az újonnan érkező Ori flotta veszélye alá. Az évadot a Csillagkapu: Az igazság ládája című film folytatja.


Epizódok száma: 20

Főszereplők: Ben Browder , Amanda Tapping , Christopher Judge ,





Epizód lista

Ep.1 Hús és vér

Megjelent: 2006-07-14

Megszületik Vala gyermeke, aki az Ori flotta élén a kereszteshadjárat első állomásaként Chulak ellen indul.

Ep.2 Morfeusz

Megjelent: 2006-07-21

A CSK-1 Merlin fegyverét, a Sangraalt keresi egy bolygón, mikor titokzatos álmosság szállja meg a csapatot. Ezalatt a Csillagkapu Parancsnokságon Vala Mal Dorant pszichiátriai tesztnek vetik alá.

Ep.3 A Pegazus-terv

Megjelent: 2006-07-28

A CSK-1 megérkezik Atlantiszra, hogy a város adatbázisát tanulmányozzák és megpróbálják megakadályozni a további utánpótlás érkezését az Ori-szuperkapun keresztül.

Ep.4 A belső ember

Megjelent: 2006-08-04

A CSK-1-nek sikerül rengeteg Baal klónt elfognia és ki kell deríteniük, hogy vajon melyik volt az eredeti.

Ep.5 Hívatlan vendég

Megjelent: 2006-08-11

Landry tábornok egy kis pihenésre hívja a CSK-1 tagjait, de a nyugalmukat idegen lények zavarják meg.

Ep.6 A "200"

Megjelent: 2006-08-18

Martin Lloyd visszatér, hogy a Wormhole X-treme tervezett mozifilmjéhez a csapat szakmai tanácsát kérje. Ezt a speciális epizódot a 10 évnyi munka, és a 200. rész tiszteletére készítették. A különleges pedig az benne, hogy a szereplők mesélnek az első találkozásaikról, a forgatások kedvenc pillanatairól, az ellenségeikről, és a bakikról!

Ep.7 Ellencsapás

Megjelent: 2006-08-25

A CSK1 egy megtérítés alatt álló bolygón hallgatja az egyik Ori hírnök beszédét, ahol Adria is megjelenik. Vala immáron felnőtt gyermeke személyesen is részt vesz a leendő hívek meggyőzésében, ám ekkor egy hullám hirtelen végigvonul a bolygón és mindenkit megöl. A CSK1 tagjait még éppen idejében sikerül kimenekíteni...

Ep.8 Memento Mori

Megjelent: 2006-09-08

A Goa'uld Athéna ügynökei elrabolják és kihallgatják Valát, hogy egy Ős kincset megtaláljanak, ám közben véletlenül törlik a memóriáját.

Ep.9 Tolvajok között

Megjelent: 2006-09-15

Cameron Mitchellnek be kell épülnie a Lucian Szövetségbe, amikor a barátai életét fenyegeti a hierarchia miatti viszálykodás.

Ep.10 A küldetés I.

Megjelent: 2006-09-22

A CSK-1 Merlin fegyverének nyomára bukkan, de az Ősök próbáin túl két főellenségükkel is szembe kell nézniük, ha meg akarják az értékes eszközt szerezni.

Ep.11 A küldetés II.

Megjelent: 2007-04-13

Daniel Jacksonnak sikerül a sárkányt semlegesítenie, majd Adriával és Ba'allal együtt tovább keresik Merlin fegyverét. Hirtelen azonban egy másik bolygón találják magukat - Adriát kivéve. Ott pedig találnak egy nagyon idős, sztázisban lévő férfit, akiről kiderül, hogy ő Merlin.

Ep.12 Vonal a homokban

Megjelent: 2007-04-20

A CSK1 - ezúttal Daniel Jackson nélkül - egy bolygó lakosságának védelmére készül. A falut ugyanis az Ori fenyegeti, de az emberek nem akarnak behódolni a hamis Isteneknek, ezért a Carter által tökéletesített eszköz segítségével megpróbálják eltüntetni a falut és annak lakosságát...

Ep.13 A járatlan út

Megjelent: 2007-04-27

Carter a fázison kívül helyező eszközt szeretné tökéletesíteni, de a kísérlet egy másik valóságba viszi. Abban a dimenzióban pedig az Ori pár napon belül megtámadja a Földet. Így hát Sam az egyetlen, aki megmentheti a bolygót...

Ep.14 A lepel

Megjelent: 2007-05-04

A CSK1 meglepve tapasztalja az egyik bolygón, hogy Daniel Jackson Ori hírnökként jelenik meg, bár meglepő módon nem fenyeget senkit. Amikor elfogják, elmondja, hogy ez is a terv része arra vonatkozóan, hogy örökre megsemmisítse az Orit és Adriát.

Ep.15 Vérdíj

Megjelent: 2007-05-11

Cameron Mitchell elmegy Valával az érettségi találkozójára, de a Lucian Szövetség által kitűzött vérdíj miatt vadászni kezdenek rájuk a földönkívüli fejvadászok és a CSK1 többi tagjára is. Bár a többieknek sikerül megmenekülniük, Micthellt foglyul ejti egy fejvadász, aki ezzel ráadásul felfed némi információt a többi ember előtt Mitchell kilétéről.

Ep.16 Rossz fiúk

Megjelent: 2007-05-18

A CSK1 egy olyan bolygóra látogat, amelyen a Csillagkaput nem használják, hanem egy múzeumban őrzik. Sajnos a tárcsázó nincs meg a kapuhoz, így nem tudnak visszajutni. Ráadásul a múzeumban éppen egy nagyobb társaságba botlanak, akik lázadóknak hiszik őket.

Ep.17 Talion

Megjelent: 2007-06-01

Egy Ori hitre áttért Jaffa merényletet hajt végre a saját testvérei között, a nemzetük sorsáról folyó tárgyaláson. Ráadásul Teal'c és Bra'tac is megsérül a robbantások által keltett zűrzavarban. Amikor pedig Teal'c magához tér, elhagyja a Földet, hogy bosszút álljon a testvéreiért.

Ep.18 A család köteléke

Megjelent: 2007-06-08

A Földön felbukkan Vala édesapja, Jacek, aki kétes értékű híreket hoz az Arkad embereinek támadási terveiről, majd cserében menedékjogot kér. A tábornok kis habozás után aztán elfogadja az ajánlatot. Jacek azonban tényleg olyan, amilyennek Vala az első pillanatban leírta: megbízhatatlan, hazudozó és csaló...

Ep.19 Uralom

Megjelent: 2007-06-15

Vala kegyvesztettként elhagyja a Csillagkapu parancsnokságot, de Adria egy bolygón később rátalál. Amikor Vala álmát követve együtt egy másik bolygóra lépnek, a CSK1 erősítéssel üt rajtuk. Kiderül, hogy előre eltervezett akcióval akarták Adria-t elfogni, azonban Ba'al megelőzi őket...

Ep.20 Vég nélkül

Megjelent: 2007-06-22

A CSK1 legénysége meglepődik, amikor kiderül, hogy az Asgardok rájuk - az emberekre - hagyják minden tudásukat. Az ő fajuk ugyanis hamarosan kihalna, de ezt már nem akarják megvárni. Az Odyssey-be beleépítenek egy speciális technológiát, amivel az emberek hozzáférhetnek az Asgard tudás egészéhez. Azonban a speciális technológiát az Ori hajók tudják követni, ezért a hajó és az emberek a fedélzetén, bajba kerülnek.