2. évad

Csillagkapu 2. évad (1998)

Vissza a sorozat adatlapjára

Újabb világok, újabb kalandok! A CSK-1 csapdába esik egy Goa'uld hadihajón, melynek célja a föld elpusztítása. Kiderül, hogy van egy szervezet, amely szemben áll a Goa'uld rendszerurakkal, valamint Teal'c fia is veszélybe kerül.


Epizódok száma: 22

Főszereplők: Richard Dean Anderson , Amanda Tapping , Christopher Judge ,





Epizód lista

Ep.1 Kígyófészek (4)

Megjelent: 1998-06-26

A csapat tagjait elfogják. Szerencséjükre Bra'tac kiszabadítja őket és együtt folytatják a harcukat a Föld megmentéséért. Az idő pedig fogytán van. A két Goa'uld űrhajó pályára állt a Föld körül, s már készülődnek a támadáshoz.

Ep.2 Vadászat

Megjelent: 1998-07-03

A CSK-1 egy Goa'uld támadás alatt levő bolygóról menekíti az embereket. A felfordulás közben Cartert megszállja egy Goa'uld. A Földön hamar kiderül Carter titka és el fogják őt. A benne levő Goa'uld azt állítja, hogy ő egy Tok'ra továbbá figyelmezteti a csapatot, hogy egy fejvadász van a nyomában.

Ep.3 Világok gyilkosa

Megjelent: 1998-07-10

A csapatot elfogják és átküldik egy börtönbolygóra, ahonnan nem lehet elszökni – mindezt azért mert segítettek egy menekülő embernek, aki a tudtukon kívül gyilkos volt. Ott, a bűnözők között találkoznak Linea-val – egy öregasszonnyal, akinek segítségével talán megszökhetnek. De vajon Linea miért került ebbe a börtönvilágba?

Ep.4 Emlékek rabjai

Megjelent: 1998-07-17

A csapat talál egy világot, melynek lakói egy virtuális világban élnek és azt hiszik, hogy a valós világuk elpusztult. A CSK-1 is bekerül a virtuális valóságba. O'Neillnek és Danielnek életük egyik legszörnyűbb pillanatát kell újból és újból végigélnie.

Ep.5 Szarkofág

Megjelent: 1998-07-24

Egy bolygón Daniel megment egy lányt, aki épp öngyilkosságot akar elkövetni. Kiderül, hogy az ott élő emberek régen legyőzték Goa'uld uraikat, s most úgy tesznek, mintha még mindig elnyomás alatt lennének. A megmentett lány az uralkodó lánya és szerelmes lesz Danielbe és egy szarkofág narkotikus függőjévé teszi, hogy maga mellett tartsa.

Ep.6 Thor szekere

Megjelent: 1998-07-31

A CSKP segélyhívást kap a Kiméria bolygóról, amit megtámadott egy Goa'uld. Minthogy a bolygó védelmét – Thor pörölyét – a CSK-1 tette tönkre, a csapatnak kötelessége segíteni az ottaniaknak. A legendák szerint Thornak létezik egy csarnoka, ahol megtalálható Thor szekere, ami a győzelmet jelentheti a támadók fölött.

Ep.7 Üzenet a palackban

Megjelent: 1998-08-07

A CSK-1 egy furcsa, gömb alakú tárgyat hoz Parancsnokságra. Nem sokkal később a gömb működésbe lép. Mielőtt eltávolíthatnák a Kapun keresztül, a gömbből minden irányba hosszú karók jönnek elő és az egyik átdöfi O'Neillt a vállánál. A gömb a jelek szerint sokkal több, mint aminek látszik.

Ep.8 Családi ügy

Megjelent: 1998-08-14

A csapat visszatér a Chulakra, miután Bra'tac-tól megtudják, hogy Teal'c fiát Apófisz elrabolta. Teal'cnek továbbá szembesülnie kell azzal, hogy felesége hozzáment egy másik férfihoz.

Ep.9 Szigorúan titkos

Megjelent: 1998-08-21

Egy év telt el azóta, hogy Daniel elhagyta az Abydost, hogy felkutassa elrabolt feleségét. Daniel most visszatér, hogy beszélhessen Kasuffal. Mélyen megdöbben, mikor ott találja a feleségét, aki Apófisztól várja a gyermekét. Eközben O'Neillnek és Samnek Washingtonban kell szembenéznie néhány nem várt problémával.

Ep.10 A nyolcadik csapás

Megjelent: 1998-09-25

A csapat a BP6-3Q1 jelzésű bolygóra megy. Ott hirtelen megjelenik egy méretes repülő bogár és megcsípi Teal'cet. Visszatérve a Parancsnokságra, megállapítják, hogy a Teal'cbe került vírus elkezdte átalakítani Teal'c DNS-ét a bogár DNS-ére. Ráadásul Maybourne ezredes is megjelenik, hogy magával vigye Teal'cet.

Ep.11 A Tok'ra I.

Megjelent: 1998-10-02

Jolinar ("Vadászat") mentális lenyomatot hagyott Carterben, aki most az ő életéből lát emlékképeket. Sam látja, ahogy a Tok'rák menekülnek egy csillagkapun keresztül és látja a koordinátákat is. A csapat elindul, hogy megkeresse a Tok'rákat. Eközben Carter apja, Jakob rákban haldoklik.

Ep.12 A Tok'ra II.

Megjelent: 1998-10-09

A CSK-1 szövetséget ajánl a Tok'ráknak, de ezt visszautasítják, mivel nem tudnak eleget felkínálni. Eközben Selmak – az egyik legbölcsebb Tok'ra vezető veszélyben van, mivel a gazdateste haldoklik. A szövetség lehetőségét újragondolják, amikor Jakob fölajánlja magát új gazdatestként.

Ep.13 Szellemek

Megjelent: 1998-10-23

A CSK-1 egy bolygón szelis indiánokkal találkozik, akik mélyen tisztelik az őket védelmező szellemeket. Mikor megtudják, hogy a Parancsnokság az indiánok tudta nélkül akar tríniumot kitermelni, a 'szellemek' megszállják a bázist.

Ep.14 Próbakő

Megjelent: 1998-10-30

A Madrona lakói azzal vádolják a CSK-1-et, hogy ellopták a "Próbakövet". Azt állítják, hogy a tettesek a Csillagkapun át jöttek és CSK egyenruhát viseltek. A csapat azt gyanítja, hogy a tolvajok az Antarktiszon talált másik Csillagkaput használják.

Ep.15 Az ötödik faj

Megjelent: 1999-01-22

Jacket megragadja egy idegen gépezet és az elméjébe egy idegen faj tudását tölti bele, aki emiatt furcsa dolgokat kezd művelni. A tudást, amit szerzett, azonban az agya hosszú ideig nem bírja el és félő, hogy belehal. A csapatot sürgeti az idő, hogy megoldást keressenek, egy megoldhatatlannak tűnő problémára.

Ep.16 Egy végtelennek tűnő pillanat

Megjelent: 1999-01-29

A CSK-10 egy bolygón ragad, ami közel van egy újonnan keletkezett fekete lyukhoz. A Parancsnokságról tárcsáznak a bolygóra, de ezek után nem tudják azt bezárni. Ráadásul a túloldalt levő fekete lyuk a Kapun keresztül egyre erősebb gravitációt és időtorzulást idéz elő. Ha a Kaput nem zárják be rövid időn belül, akkor a fekete lyuk elpusztítja a Parancsnokságot és idővel a Földet is.

Ep.17 Szabadnap

Megjelent: 1999-02-05

A CSK-1 találkozik egy öreg emberrel, akit Ma'chellónak hívnak. Ma'chello különböző Goa'uld pusztító találmányaival évtizedeken át harcolt a Goa'uldok ellen. Ma'chello és Daniel egyszerre megfognak egy gépezetet és testet cserélnek, ám ezt eleinte senki se veszi észre.

Ep.18 Kockázatos játékok

Megjelent: 1999-02-12

A CSK-1 rátalál a haldokló Apófiszra. Kiderül, hogy a Föld elleni sikertelen támadás után a hatalma meggyengült és most Szokár le is győzte. Apófiszt a csapat visszaviszi a Parancsnokságra. Azon tűnődnek, hogy mit csináljanak vele, mikor is üzenetet kapnak Szokártól, melyben közli, hogy amiért elvitték az orra elől Apófiszt, megtámadja a Földet.

Ep.19 Egy rossz mozdulat

Megjelent: 1999-02-19

Az egyik bolygón az éppen felderítést végző UAV váratlanul lezuhan. Kiderül, hogy a bolygót emberforma lények lakják, de most valamiért sorba kezdenek meghalni és több mint valószínű, hogy a Parancsnokság felelős ezért.

Ep.20 Bújócska

Megjelent: 1999-02-26

Egy kisfiú érkezik a Kapun át és figyelmezteti a Parancsnokságot, hogy egy Re'tu-nak nevezett idegen faj ki akarja irtani a potenciális Goa'uld gazdatesteket, jelen esetben az emberiséget. A Parancsnokság a Tok'rák segítségét kéri.

Ep.21 1969

Megjelent: 1999-03-05

A csapatot egy napkitörés visszaküldi az időben 1969-be. A csapat tagjait kémeknek hiszik, de az ifjú Hammond tábornok (ekkor még csak hadnagy) a segítségükre lesz, miután a csapat holmijai közt rátalál egy önmagának írt üzenetre. A csapatnak meg kell keresnie a Csillagkaput.

Ep.22 Ébredések (1)

Megjelent: 1999-03-12

O'Neill ezredest a Parancsnokságon kiolvasztják egy jégtömbből és közlik vele, hogy a 2077-ik évben van, és a csapattársai már régen meghaltak. O'Neillt azonban most sem hagyja cserben a gyanakvó természete, s rájön, hogy a dolgok nem azok aminek látszanak.