3. évad

Csillagkapu 3. évad (1999)

Vissza a sorozat adatlapjára

A CSK1 tovább harcol a Goa'uld rendszerurak hatalma ellen, és újabb bolygókon és világokon keresnek szövetségeseket. Az évad végén újabb, sokkal veszedelmesebb ellenség bukkan fel, a replikátorok.


Epizódok száma: 22

Főszereplők: Richard Dean Anderson , Amanda Tapping , Christopher Judge ,





Epizód lista

Ep.1 Tűzön-vízen át

Megjelent: 1999-06-25

Hammond tábornok azon igyekszik, hogy kiszabadítsa a CSK1-et Hathor börtönéből. Eközben Teal'c visszatér a Chulak-ra, hogy a Jaffa-k között lázadást szítson - a Goa'uld-ok ellen.

Ep.2 Seth

Megjelent: 1999-07-02

A CSK1-nek meg kell találnia és megsemmisítenie egy Goa'uld rendszerurat. Seth ugyanis az egyiptomi forradalom óta a Földön rejtőzik és egy vallási kultusz vezetőjének adja ki magát.

Ep.3 Tiszta játszma

Megjelent: 1999-07-09

O'Neill parancsnoknak, a CSK1-nek és az asgard-oknak tárgyalniuk kell a Goa'uld rendszerurakkal. Ezáltal ugyanis talán elérhetik náluk, hogy megkíméljék a Földet egy megsemmisítő támadástól.

Ep.4 Hagyaték

Megjelent: 1999-07-16

A következő felderítésre váró csillagkapu cím egy kísérteties helyre röpíti a CSK-1 tagjait, ahol tucatnyi mumifikálódott goa'uld tetem hever a sötét, zárt teremben. Nem is időznek soká a baljós bolygón. Ám hazatérve Daniel hangokat hall és mindenféléket lát. A CSK1 tagjai ezért attól tartanak, hogy Daniel skizofrénné vált.

Ep.5 Fejlődési görbe

Megjelent: 1999-07-23

A Csillagkapu Parancsnokság beleegyezik abba, hogy kölcsönösen megosztják az ismereteiket egy fejlett társadalommal. Ám a csere veszélybe kerül, amikor a CSK1 rájön, hogy hogyan is bánnak ott a gyerekekkel.

Ep.6 Nézőpontok

Megjelent: 1999-07-30

Dr. Samantha Carter és Kawalsky őrnagy egy párhuzamos valóságból érkeznek és menedéket kérnek a Csillagkapu Parancsnokságnál, mivel az ő világukat megtámadták a Goa'uld-ok. Ám ezzel kényelmetlen perceket okoznak O'Neill-nak és Carter-nek.

Ep.7 A fejvadász

Megjelent: 1999-08-06

A CSK1 csapatát foglyul ejti egy fejvadász, aki azt tervezi, hogy átadja őket Szokarisz-nak. Egy feltétellel engedné csak őket szabadon, ha segítenek neki elfogni egy Goa'uld-ot.

Ep.8 Démonok

Megjelent: 1999-08-13

A CSK-1 egy még a középkorban lévő világot látogat meg, ahol démonoknak hiszik őket és föl akarják ajánlani áldozatként az ördögnek.

Ep.9 A hadviselés szabályai

Megjelent: 1999-08-20

A CSK1 az egyik küldetése során felfedez egy Jaffa kiképző tábort. Ám egy idő után megdöbbenve tapasztalják, hogy itt az ifjak halálos hadijátékokat gyakorolnak.

Ep.10 Egy örökké tartó nap

Megjelent: 1999-10-08

Nyugalmasan telnek a napjai a CSK1 csapatának. Ám ekkor Daniel Jackson újra találkozik a feleségével, s a viszontlátás következményei roppant fájdalmasak: a Shau're-t irányító goa'uld megpróbálja megölni a doktort. A goa'uld fegyver sugarának következményeként Daniel furcsa látomásokat tapasztal.

Ep.11 Múlt és jelen

Megjelent: 1999-10-15

A CSK1 tagjai egy olyan világba kerülnek, ahol mindenki amnéziától szenved, és most őseiket keresik. Ekkor ráadásul még egy régi ismerőssel is találkoznak. Egy fiatal nő, Ke'ra különösen hasznosnak bizonyul a kutatásban. Ám később kiderül, Ke'ra nem annyira ártatlan, mint amilyennek látszik.

Ep.12 Jolinar emlékei

Megjelent: 1999-10-22

Samantha Carter őrnagynak komoly problémával kell megküzdenie, ugyanis tudomására jut, hogy apja egy rettegett, távoli goa'uld börtön foglya, és kiszabadításához szükség van Jolinar emlékeire. Ezért a CSK-1 most Martouffal tart a pokoli Netura, ahonnan még soha senki nem szökött meg - Jolinar kivételével.

Ep.13 Az elkárhozott ördög

Megjelent: 1999-10-29

A Netun kellemetlen meglepetések fogadták a CSK-1-et: Apophis él, és hatalmi törekvései erősebbek, mint valaha. Vallatni kezdi foglyait, miközben Teal'c egy tok'ra bombával tér vissza a Netu körüli pályára.

Ep.14 Invázió

Megjelent: 1999-11-05

Carter és Teal'c magához térve döbbenten veszi tudomásul, hogy a Csillagkapu Bázis idegen befolyás alá került. Ezért segítséget kell hozniuk, még akkor is, ha az egyetlen ember, aki kihúzhatja őket a csávából egy régi, kellemetlen ismerős.

Ep.15 Színlelés

Megjelent: 2000-01-21

Skaara és szimbiótája, Klorel a tolláni tanács elé járul, hogy döntést hozzanak arról, kinek a tudata uralja ezentúl Skaara testét. Skaarát a CSK-1, Klorelt egy goa'uld rendszerúr képviseli. A háttérben azonban gonosz tervek szövődnek.

Ep.16 Urgo

Megjelent: 2000-01-28

Kívülről úgy tűnik, a CSK-1 tagjai egytől-egyig megőrültek: furcsa viselkedésük mellett egy láthatatlan személyhez beszélnek. Ám valójában egy mesterséges tudat szállta meg a csapat elméjét.

Ep.17 Száz nap

Megjelent: 2000-02-04

Egy furcsa természeti jelenség következtében Jack O'Neill parancsnok egy idegen bolygón reked, és minden jel arra utal, hogy nincs remény a hazatérésre.

Ep.18 Sötét ügyek

Megjelent: 2000-02-11

O'Neill ezredes technológiát lop a tollániaktól, és a Parancsnokságon is nemtetszését fejezi ki a Föld óvatoskodó diplomáciai teszetoszasága miatt, mialatt bolygónk komoly fenyegetettségnek van kitéve. A magából kifordult ezredest felmentik a szolgálat alól.

Ep.19 Új alapok

Megjelent: 2000-02-18

A CSK-1 meglátogat egy bolygót, ahol éppen egy ideológiai háború dúlt. Az ottani lakosok kémeknek titulálják a csapatot, és fogságba ejtik őket, de végül egy helybeli segítségével elszöknek.

Ep.20 Anyai ösztön

Megjelent: 2000-02-25

A CSK1 tagjai ismét fontos küldetést teljesítenek. Céljuk az, hogy bármilyen eszközzel is, de megpróbálják még Apofisz előtt megtalálni a Harsesis gyermeket.

Ep.21 A kristálykoponya

Megjelent: 2000-03-03

A CSK1 egy bolygóra látogat, ahol egy kristálykoponyát találnak. Amikor pedig Daniel közel lép hozzá, mindenki számára hallhatatlanná és láthatatlanná válik. Kiderül, hogy csak a nagyapja mentheti meg őt, aki egy ugyanilyen kristálykoponyát talált a Földön.

Ep.22 Nemezis

Megjelent: 2000-03-10

Thor O'Neill segítségét kéri egy, a Goa'uld-oknál többször veszélyesebb faj, a replikátorok ellen. Thor ugyanis tehetetlen velük szemben, ezért a CSK1-nek kell megmenteni a Földet és Thor-t.