4. évad

Csillagkapu 4. évad (2000)

Vissza a sorozat adatlapjára

Az egyik replikátor túlélte Thor hajójának becsapódását és eljutott a Földre. Ha nem sikerül megállítani mielőtt szaporodni kezdene, a Földnek még a Goa'uldoknál is nagyobb fenyegetéssel kell szembenéznie.


Epizódok száma: 22

Főszereplők: Richard Dean Anderson , Amanda Tapping , Christopher Judge ,





Epizód lista

Ep.1 Kis győzelmek

Megjelent: 2000-06-30

Az egyik replikátor túléli Thor hajójának becsapódását és eljut a Földre. Ám, ha nem sikerül megállítani mielőtt még szaporodni kezdene, a Földnek még a Goa'uld-oknál is nagyobb fenyegetéssel kell szembenéznie.

Ep.2 A másik oldal

Megjelent: 2000-07-07

A Csillagkapu Parancsnokság segélykérő jelzést fog egy másik bolygóról. A bolygólakókat ugyanis az ellenségeik miatt pusztulás fenyegeti. A CSK1 elutazik a bolygóra, hogy segítsen, de ahogy a helyzet egyre súlyosabbá válik, felfedezik, hogy nem minden az, aminek látszik.

Ep.3 Fejlesztések

Megjelent: 2000-07-14

Egy Tok'ra archeológus fontos dolog miatt látogat el a Csillagkapu Parancsnokságra. Feladata az, hogy megvizsgáljon egy eszközt, amelynek a segítségével a CSK1 emberfeletti dolgokra képes.

Ep.4 Keresztutak

Megjelent: 2000-07-21

A Csillagkapu Parancsnokság vendégül lát egy nőt Teal'c múltjából. A Jaffa azt állítja, hogy képes kommunikálni a szimbiontájával és így sikerült meggyőznie, hogy a Goa'uld-ok ellen forduljon. Ha pedig ez igaz, akkor a szimbiota rengeteg információt nyújthat.

Ep.5 Oszd meg és uralkodj

Megjelent: 2000-07-28

Amikor a Csillagkapu Parancsnokság egyik tagja megőrül és megpróbál megölni egy Tok'ra tisztviselőt, kiderül, hogy a katona olyan Goa'uld agykontroll eljárásnak volt az áldozata, ami erőszakos, öngyilkos tettekre programozza be az embereket. A Tok'ra-k ezért a Csillagkapu Parancsnokság teljes személyzetét átvizsgálják és műszereikkel azt találják, hogy Carter és O'Neill is áldozatul estek az agymosásnak.

Ep.6 Egy apró lehetőség

Megjelent: 2000-08-04

O'Neill és Teal'c egy hiba folytán váratlanul bent ragadnak egy időhurokban. Ennek hatására pedig folyamatosan újraélnek néhány órát a Csillagkapu Parancsnokságon.

Ep.7 Víz alatt

Megjelent: 2000-08-11

Az oroszok felszínre hozták az óceán mélyén fekvő Csillagkaput és titokban küldetéseket vezetnek. Az egyik ilyen akció után azonban nem csukódik be a kapu. Kénytelenek hát felfedni a titkukat és a CSK1 segítségét kérni.

Ep.8 Az elsők

Megjelent: 2000-08-18

A CSK1 tagjai egy szédületes utazásban vesznek részt, amikor ellátogatnak a Goa'uld szimbionták anyabolygójára. Ám amellett, hogy kiderül, hogy ezt a planétát más fajok is lakják, a CSK1 még komoly veszélybe is kerül.

Ep.9 Felperzselt föld

Megjelent: 2000-08-25

A CSK1 komoly erőfeszítések árán sikeresen áttelepített egy civilizációt egy új bolygóra. Ám ekkor döbbennek rá, hogy a bolygót egy másik civilizáció éppen megsemmisíteni készül.

Ep.10 A felszín alatt

Megjelent: 2000-09-01

A CSK1 csapat összes tagjának egyik napról a másikra kitörlődnek az emlékei. Ezek után kényszermunkásként kell dolgozniuk egy jeges bolygó felszíne alatt, hogy a felszín felettiek jól tudjanak élni.

Ep.11 Ahová nincs visszatérés

Megjelent: 2000-09-08

A CSK1 kapcsolatba kerül egy összeesküvés-elméletekkel foglalkozó alakkal, aki már hallott a Csillagkapuról. Ráadásul azt hiszi magáról, hogy földönkívüli és halvány emlékei is vannak egy idegen életformáról.

Ep.12 Röppálya

Megjelent: 2000-09-15

A légierő átépít egy zsákmányul ejtett halálsiklót. O'Neill ezredes és Teal'c azok, akik kipróbálják a gépezetet, ám az űrben elveszítik az irányítást a jármű felett.

Ep.13 Az átok

Megjelent: 2000-09-22

Amikor egy korábbi oktatója és munkatársa meghal, Daniel Jackson úgy dönt, hogy visszatér a gyökereihez. Ekkor fedez fel egy ősi egyiptomi leletet, melyben egy Goa'uld szimbionta van.

Ep.14 A kígyó mérge

Megjelent: 2000-09-29

Amikor Apofisz és Horusz szövetségre lépnek egymással, a CSK1-nek meg kell állítania őket. Teal'c a Chulak-ra megy, hogy segítséget kérjen a Jaffa harcosoktól, ám ott fogságba esik.

Ep.15 Láncreakció

Megjelent: 2001-01-05

Amikor Hammond tábornok váratlanul kilép a Parancsnokságról, O'Neill azonnal sejti, hogy valami nem stimmel a háttérben, és többről lehet szó, mint amit a tábornok hivatalosan elmondott.

Ep.16 2010

Megjelent: 2001-01-12

Egy lehetséges jövőben a készséges Aschen faj segítségével a Föld legyőzte a goa'uldokat, virágzik a gazdaság, a technológia soha nem látott fejlődésen ment át. Azonban Dr. Fraiser és Carter sötét titkot fedez fel új patrónusaink számítógépein.

Ep.17 Teljhatalom

Megjelent: 2001-01-19

A CSK-1 rátalál Apophis és Shau're közös gyermekére, a goa'uldok minden tudását birtokló Harsesis gyermekre. A bázison feltárja tudását Dr. Jackson tudata előtt.

Ep.18 A fény

Megjelent: 2001-01-26

O'Neill csapata egy goa'uldok által elhagyott bolygóra érkezik, ahol egy csodás fénnyel elárasztott épületet találnak. Csakhogy a fény furcsa viselkedést vált ki a csapattagokból...

Ep.19 Őstehetség

Megjelent: 2001-02-02

Carter egy rendkívül ügyes, de engedetlen tanuló útját egyengeti a Csillagkapu segítségével. A szokványosnak tűnő gyakorlat azonban halálos fordulatot vesz, amikor megtámadják őket.

Ep.20 Személyiség

Megjelent: 2001-02-09

Amikor a Csillagkapu Parancsnokságról szondát küldenek a következő kapucímre, kizárólag elektronikus életformákat találnak. Az adatközvetítés alatt egy hihetetlenül fejlett komputervírus jut be a bázis rendszereibe.

Ep.21 Kettős kockázat

Megjelent: 2001-02-16

A CSK1 tagjai most olyan bajba keverednek, melyből egykönnyen nem szabadulhatnak. A Goa'uld Koronosz ugyanis fogságba ejti őket és elrendeli Daniel Jackson kivégzését.

Ep.22 Exodus

Megjelent: 2001-02-23

A CSK1 legénysége meglátogatja a Vorash nevű bolygót, a Tok'ra lázongás bázisát. Carter és Jack O'Neill pedig beleássa magát a Tok'ra és Tau'ri stratégiába.