9. évad

Csillagkapu 9. évad (2005)

Vissza a sorozat adatlapjára

Ahogy a csapat egyik tagja új szerepkörbe lép, a kilencedik évadban egy másik tétovázásba ütközik. Miután a csapat értesült az Ori tervéről, meg kell találniuk Merlin titkos fegyverét, amely elpusztíthatja az Orit és biztosíthatja a Föld biztonságát.


Epizódok száma: 20

Főszereplők: Ben Browder , Amanda Tapping , Christopher Judge ,





Epizód lista

Ep.1 Avalon 2/1.

Megjelent: 2005-07-15

Új tag érkezik a CSK1-hez, Cameron Mitchell alezredes személyében. Csakhamar azonban O'Neill utódjától, Landry tábornoktól kell szembesülnie azzal a ténnyel, hogy a csapat szinte feloszlott. Carteren és Daniel-en kívül Teal'c is elhagyta a programot és visszatért az övéihez.

Ep.2 Avalon 2/2.

Megjelent: 2005-07-22

Avalon minden próbáját kiállva Mitchell csapata kincsre és egy még értékesebb, Ős kommunikációs szerkezetre bukkan. Annak reményében, hogy ősökre bukkanhatnak, Vala és Daniel vállalkozik a kommunikációra, mely során tudatuk egy másik galaxisban élő két ember testében landol. Az új világ egy titokzatos, új vallás bűvöletében él...

Ep.3 Származás

Megjelent: 2005-07-29

Amikor Daniel és Vala tudata egy másik galaxisba vándorol, találkoznak az ott élő, ámde igen különös fajjal. Az Orik egy kegyetlen vallás követői, akik magukat istennek tekintve a zéró tolerancia elvét követik, vagyis megvetik mindazokat, akik más vallásban hisznek.

Ep.4 Kötelék

Megjelent: 2005-08-05

Daniel és Mitchell bolygóközi vadászatra indulnak. Daniel azonban rájön, hogy őt és Valát összekötötte egy idegen energiamező. A Jaffák ugyanis lokalizálni akarják őket, hogy visszaszerezzék a korábban Vala által ellopott és az ő tulajdonukat képező karkötőt.

Ep.5 Isteni hatalom

Megjelent: 2005-08-12

A CSK1 tagjai Valával együtt egy olyan világba látogatnak, amelynek lakóiról kiderül, hogy egykor istenként tisztelték Valát. Rövidesen azonban bíróság elé akarják őt állítani, amikor bevallja a népnek, hogy csak manipulálta őket.

Ep.6 Területfoglalók

Megjelent: 2005-08-19

Az Orik egy olyan bolygóra telepítenek erőteret, amelyre a szabad Jaffák egy csoportja is költözött. A CSK1 ezért megpróbálja megakadályozni az Orikat, hogy elfoglalják az egész bolygót, ám Carter alezredes új fegyvere nem a várt módon működik...

Ep.7 Ex Deus Machina

Megjelent: 2005-08-26

Egy elhagyott gyárépület közelében elgázolnak egy Jaffa-t. Teal'c arra gyanakszik, hogy Gerak küldte a Földre, de hogy milyen céllal, azt senki sem sejti. Végül kiderül, hogy a Jaffa-k nem mást, mint Baal-t keresik, aki kilenc hónapja a Földön bujkál.

Ep.8 Babylon

Megjelent: 2005-09-09

A Sodan harcosok keresése közben rajtaütnek a CSK1-en, mely során Mitchell megsebesül és fogságba esik. A CSK1 is ejt foglyot, Volnek-et, a Sodan harcost. Miközben a Földön kihallgatják Volnek-et, Mitchell-nek fel kell készülnie, hogy élethalálharcot vívjon a halottnak hitt Volnek egy rokonával.

Ep.9 Prototípus

Megjelent: 2005-09-16

Carter egy különös bolygóra bukkan, ahol a helyi Kapu egy másik bolygóra irányítja a látogatókat. Ez felkelti a CSK1 érdeklődését, és miután sikerül megoldani a problémát, el is jutnak a bolygóra, ahol egyetlen élőlényt találnak, egy férfit, aki egy kabinban, a sztázisban fekszik egy labor mélyén. Miután felébresztik, közli, hogy rab volt, akin kísérleteket végeztek...

Ep.10 A negyedik lovas 2/1.

Megjelent: 2005-09-16

A CSK6 tagjai egy küldetésről hazatérve hirtelen gyengeséget éreznek, majd ágynak esnek. Hamarosan kiderül, hogy a Hírnökök járványa jutott el a Földre, ami riasztó ütemben terjed a bolygón. Időközben Gerak az Oráj szolgálatába áll, és igyekszik erről a Jaffákat is meggyőzni, ezért polgárháború fenyeget. Szerencsére nem várt segítség érkezik az Ős Orlin személyében.

Ep.11 A negyedik lovas 2/2.

Megjelent: 2006-01-06

Orlin egyre többet felejt el a tudásából, így instrukciókat hagy a hátralevő feladatokról. A Hírnökök ellen kifejlesztett fegyver tesztje sikerrel jár, így Mitchell és Daniel megismerik az Oráj célját, ami az Ősök elpusztítása. Teal'c időközben igyekszik szép szóval meggyőzni Gerak-ot arról, hogy az Oráj ígéretei üresek.

Ep.12 Járulékos veszteség

Megjelent: 2006-01-13

Mitchell alezredest egy idegen bolygón letartóztatják egy fiatal tudósnő meggyilkolásáért, aki egy emlékeket manipuláló szerkezet fejlesztéséért felelős. A CSK1 erősen kétkedik, és Mitchellel - akit meglepő módon szabadon engednek - keresni kezdik a valódi gyilkost, miközben a két bolygó kapcsolatainak további sorsa a tét.

Ep.13 Hullámhatás

Megjelent: 2006-01-20

A CSK1 hamarabb tér vissza egy küldetésről, mint kellene... Az eligazításon egyes tények máshogy hangzanak el, mint ahogyan azokat Landry ismeri, ezért a tábornok gyanakodni kezd. Hamarosan, immár a megfelelő időpontban, befut egy újabb CSK1. Aztán nem sokkal később még egy, és még egy.

Ep.14 Az erődítmény

Megjelent: 2006-01-27

Ba'al valósággal túszul ejti a Jaffa tanács tagjait és agymosást hajt végre rajtuk, hogy az ő érdekeinek megfelelően szavazzanak a következő választás alkalmával. Eközben Mitchell ezredes találkozik egy haldokló régi barátjával, aki egy nehezen teljesíthető szívességet kér tőle.

Ep.15 Ethon

Megjelent: 2006-02-03

A CSK1 a Prométheusszal együtt a Tegalus-ra utazik, hogy ott mentőakcióba kezdjenek egy, az Ori-k által használt szuperfegyver bevetése ellen. Ám Daniel Jackson-t elfogják és bebörtönzik Soren emberei, így a küldetés váratlan fordulatot vesz.

Ep.16 A radar képén kívül

Megjelent: 2006-02-10

A CSK1 igyekszik utánajárni annak, hogy honnan ered az a titokzatos növény, ami immár több bolygón is függőséget okozott a népesség körében. Mitchell csempésznek adja ki magát, és be akar szivárogni a Lucian szövetség soraiba. Időközben egyes bolygókról eltűnnek a Kapuk, így a CSK1 is ott ragad egy bolygón.

Ep.17 A csapás

Megjelent: 2006-02-17

A CSK1 kíséretet biztosít egy delegációnak a Gamma bázisra, ahol elszabadul az egyik kísérleti alany, egy bogárfajta, ami több bolygón pusztított már, és amit talán a Hírnököknek köszönhet a galaxis. A bogarak pedig mindent felfalnak, ami az útjukba kerül, és a kedvencük a hús.

Ep.18 Arthur leple

Megjelent: 2006-02-24

Egy Glastonbury-ben talált szerkezet vizsgálata közben Mitchell és Carter átkerülnek egy másik dimenzióba. Mindent látnak és hallanak, de nem tudnak beszélni senkivel. Időközben azonban a Sodan-okat támadás éri, ahol nagy szükség lenne a két eltűntre.

Ep.19 Keresztes háború

Megjelent: 2006-03-03

Vala kapcsolatba lép a Parancsnoksággal, és fontos információkat közöl az ott tartózkodó CSK1-gyel. A Parancsnokság számára így kiderül, hogy közeleg a támadás napja.

Ep.20 Camelot

Megjelent: 2006-03-10

A CSK1 nekilát Merlin legendás fegyverének felkutatásához, mely során eljut egy Camelot nevű helyre. Merlin valóban itt élt, és van egy könyvtára is, amit egy erős átok védelmez. A CSK1 nem törődik a figyelmeztetésekkel, és belép a könyvtárba. Időközben pedig az Oráj útnak indítja a hajóit.