1. évad

The Strain - A kór 1. évad (2014)

Vissza a sorozat adatlapjára

The Strain - A kór sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a The Strain - A kór sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 13

Főszereplők: Corey Stoll , Kevin Durand , Miguel Gómez ,





Epizód lista

Ep.1 0. éjszaka

Megjelent: 2014-07-13

Amikor leszáll egy repülőgép New Yorkban, amelynek fedélzetén mindenkit holtan találnak, Dr. Ephraim Goodweathert, a Járványügyi Központ Kanári Projektjének vezetőjét csapatával együtt a helyszínre hívják, hogy segítsenek a nyomozásban. A harlemi zálogkölcsönző, Abraham Setrakian is a reptérre siet, mert meggyőződése, hogy az elsőre rejtélyes járványkitörésnek tűnő jelenség egy végtelenül gonoszabb okra vezethető vissza.

Ep.2 A láda

Megjelent: 2014-07-20

A négy túlélőn különös tünetek mutatkoznak, ám Eph és Nora hiába próbálja őket karanténban tartani, mert megkezdődik a félretájékoztatási kampány. Mindeközben a börtönben Setrakiant váratlanul meglátogatja egy régi – de még milyen régi – ismerős.

Ep.3 Eltűntek

Megjelent: 2014-07-27

Eph és Nora Redfern kapitány életéért küzd, majd szembe kerülnek a vírus szörnyű hatásaival. Az egyre gyakoribb patkánytámadások azt jelzik Fetnek, hogy valami érthetetlen dolog történik mélyen a város alatt. Miután Setrakiant kiengedik a börtönből, az örmény munkához lát, hogy megvalósítsa saját könyörtelen tervét a járvány megfékezésére.

Ep.4 Nem való mindenkinek

Megjelent: 2014-08-03

Egy titokban elvégzett boncolás feltárja a vírus bizarr természetét, amely megdöbbentő vallomásra készteti Jimet. Eph és Nora versenyt fut az idővel, hogy megtalálják a repülőgép-szerencsétlenség legfiatalabb áldozatának édesapját, de valaki megelőzi őket. A betegséggel küszködő Ansel kétségbeesett lépésre szánja el magát, hogy megvédje családját.

Ep.5 Szökevények

Megjelent: 2014-08-10

Nora távozása után Eph vonakodva csatlakozik Setrakian küldetéséhez, mert abban reménykedik, hogy elegendő bizonyítékot talál egy egész városra kiterjedő karantén elrendeléséhez. Fet megdöbbentő felfedezést tesz a földalatti alagutakban, egy egészségügyi vészhelyzet pedig veszélybe sodorja Palmer tervét.

Ep.6 Napfogyatkozás

Megjelent: 2014-08-17

Ephet letartóztatja az FBI miután figyelmezteti Kellyt, hogy Zach-kel hagyják el a várost még mielőtt a járvány terjedése felgyorsul. Eichhorst egy utolsó feladattal bízza meg Gust, miközben Setrakian ráébred, hogy a közeledő napfogyatkozás fordulópont lesz a fertőzés szempontjából, amely a vég kezdetét jelzi majd.

Ep.7 Szolgálatának jutalma

Megjelent: 2014-08-24

Setrakian, Eph és Nora előáll egy tervvel a Mester megtalálására, amelyben Jimnek jut a csali szerepe. Megismerjük Eichhorst és Setrakian közös múltját. A Luss rezidencián Neeva mindent megtesz, hogy megvédje a gyerekeket, miközben egy rejtélyes idegennel találkozik, akitől nem kívánt segítséget kap.

Ep.8 Az éjszaka szülöttei

Megjelent: 2014-08-31

Miután rájönnek, hogy az ultraibolya-sugárzás hatékony fegyver a striogik ellen, Setrakian egy új és szokatlan tanítványra talál. A gyors vásárlásból egy brooklyni vegyeskereskedésben egész éjszakás, halálos ostrom kerekedik.

Ep.9 Eltűnt személy

Megjelent: 2014-09-07

Eph versenyt fut az idővel, hogy megmentse családját, ám Kelly eltűnik. Dutch elárulja szerepét Palmer tervében, Gusnak pedig nehéz döntést kell hoznia Felixszel kapcsolatban.

Ep.10 Szeretteink

Megjelent: 2014-09-14

Eph Kelly eltűnése után nyomoz, de nem könnyű elfogadnia azt, amit talál. Dutch kidolgoz egy tervet, hogy bosszút álljon Palmeren, Fitzwilliam pedig meglepő döntést hoz.

Ep.11 A harmadik sín

Megjelent: 2014-09-21

Setrakian vezeti Ephet, Fetet és Norát, miközben a Mester búvóhelyét keresik. Zach a zálogházban marad Marielával, és kockára teszi saját biztonságát, hogy megmentse az idős nőt.

Ep.12 Utolsó rítusok

Megjelent: 2014-09-28

Dutch visszatér, és az a terve, hogy közzéteszi Eph figyelmeztetését a vámpírjárványról. Ám új veszéllyel kell szembenézniük, amikor Eicchorst támadást indít a zálogház ellen. Palmerhez különös látogató érkezik, Gus pedig felkészül a közelgő harcra, ám rájön, hogy egy titokzatos csoportot kihagyott a számításaiból.

Ep.13 A Mester

Megjelent: 2014-10-05

Eph és Fet totális támadásra készül, mert Setrakian szerint így biztosan végezhetnek a Mesterrel. Gus egy különös erővel szövetkezik, amely megjósolhatatlan irányba mozdíthatja a küzdelmet.