2. évad

Vízipók-csodapók 2. évad (1982)

Vissza a sorozat adatlapjára

Vízipók-csodapók sorozat 2. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Vízipók-csodapók sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 2. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 13

Főszereplők: István Pathó , Endre Harkányi ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 Úszik a csigaház

Megjelent: 1982-08-21

Vízipók arra ébred, hogy hideg víz folyik téli lakhelyébe, a csigaházba. A hóolvadástól megáradt víz magával sodorja úszni nem tudó ismerőseit is. A vészhelyzetre bizony mindenki másképp reagál.

Nincs kép

Ep.2 Csaláncsípés

Megjelent: 1982-08-28

Tavasz beköszöntével Vízipók visszaköltözik a tóba és nagytakarításra készül, amikor barátját Keresztespókot megcsípi a csalán. Vízipók most örül csak igazán, hogy a vízben él, egészen addig, amíg őt is meg nem csípi valami...

Nincs kép

Ep.3 A kandicsrák kincsei

Megjelent: 1982-09-04

Vízipók fel szeretné díszíteni palotáját, így nagyon megörül, amikor talál egy igazgyöngyökkel teli zsákocskát. Hamarosan azonban kiderül, hogy a zsákot kétségbeesetten keresi valaki: mégpedig gazdája, a kandicsrák.

Nincs kép

Ep.4 Katicáék csemegéje

Megjelent: 1982-09-11

Vízipók vendégségbe indul Keresztes barátjához, de odaérve szembesül, hogy hátra van még a virágfotelek beszerzése a kényes vendégkisasszonyok számára. A pókok pontosan tudják, hol találhatóak a legpompásabb virágok, mégis váratlan akadályba ütköznek.

Nincs kép

Ep.5 Életmentés

Megjelent: 1982-09-18

A csigagyerekek a parton játszana a rekkenő hőségben, és a legkisebb elalszik a tűző napon. Szerencsére Keresztespók észreveszi, és Vízipókkal még idejében cselekszik.

Nincs kép

Ep.6 Volt háló, nincs háló

Megjelent: 1982-09-25

Vízipók barátait fedezékbe bújva találja, majd megismeri a hernyókat, amelyek mérgező szőröket hullatva vonulnak végig az erdőn és lerágott fákat hagynak maguk után...

Nincs kép

Ep.7 Az új háló

Megjelent: 1982-10-02

Keresztespók a hálója pusztulása után búskomorságba esik, semmihez sincs kedve, még enni sem akar. Katica remek tervet eszel ki, hogy Vízipókkal rávegyék Keresztespókot az új háló elkészítésére.

Nincs kép

Ep.8 Csigaház ajtóval

Megjelent: 1982-10-09

Nünüke ügyetlensége miatt egy szárazföldi tüdős csiga a tóba pottyan. A baj csak az, hogy a víz alatt is élnek csigák, így senki sem sejti, hogy a kis állat nagy bajban van.

Nincs kép

Ep.9 A sáska nem szöcske

Megjelent: 1982-10-16

Keresztespókot zavarja a sáska és szöcske ifjak ugróversenye, de nem tud velük szót érteni, mert meg sem tudja őket különböztetni egymástól. Vízipók barátja segítségére siet.

Nincs kép

Ep.10 A tojáscsősz

Megjelent: 1982-10-23

Vízipók vízalatti napozóhelye egyben a vízicsigák tojáslerakóhelye is. Hátonúszóék családja szeretné megdézsmálni a finom csemegét, Vízipók azonban önkéntes tojáscsősznek áll.

Nincs kép

Ep.11 Te mit sportolsz?

Megjelent: 1982-10-30

Keresztespók és a Vízipók elhatározzák, hogy öttusázni fognak. Sportolás közben ismerkednek meg a Galacsinhajtóval, akinek a galacsinját először labdának vélik.

Nincs kép

Ep.12 Víz alatt, föld alatt

Megjelent: 1982-11-05

A két póknak barlangászáshoz szottyan kedve. A föld alatt, a hangokat követve rábukkannak a Lótücsök zenetermére. Csakhogy ha már ott vannak, zenélniük is kell...

Nincs kép

Ep.13 A veszélyes homoktölcsér

Megjelent: 1982-11-12

Keresztespók csónakázás közben megijed, és a túlparti veszélyes oldalon akar kiszállni, hogy mielőbb szárazföld legyen a talpa alatt. Csakhogy azt a partszakaszt nem hiába nevezik így!