1. évad

Mazsola és Tádé 1. évad (1969)

Vissza a sorozat adatlapjára

Első évad (1969)


Epizódok száma: 8

Főszereplők: Bölöni Kiss István , Havas Gertrúd , Rebró Mara ,





Epizód lista

Ep.1 Vigyük haza

Megjelent: 1969-01-07

Manócska és Mazsola a Futrinka utcába indulnak, hogy megtekintsék a Madárijesztő Múzeumot. A buszmegállóban találnak egy elhagyott tengerimalacot.

Ep.2 Tádé orra

Megjelent: 1969-01-14

Mazsola nehezen viseli, hogy a kis tengerimalac még sokat alszik. Úgy gondolja, hogy az új szerzemény az övé, azért szerezte, hogy legyen végre játszótársa, dicsekszik vele, játékbabának használja. Hamar kiderül, hogy tennivaló is jár a kis állat gondozásával.

Ep.3 Hol kicsi, hol nagy

Megjelent: 1969-01-21

Mazsolának ha valami munkát kell elvégeznie a ház körül, akkor kisfiúnak, ha szórakozásról van szó, akkor nagy fiúnak tartja magát.

Ep.4 Alvóbaba

Megjelent: 1969-01-28

Mazsola, Mazsola, Egérke és Tádé alvóbabásat játszanak, babakocsiban tologatják Tádét. Mazsola hamar ráun és kiharcolja, hogy inkább őt tolják a kocsiban.

Ep.5 A sárgarépa

Megjelent: 1969-02-04

Mazsola és Tádé sárgarépát esznek. Mazsola azonban hamarabb eszi meg. Manócska ad még répát Mazsolának, de az kérkedik vele, hogy neki még van, mikor a kis tengerimalacnak elfogyott. Ezért Manócska megdorgálja.

Ep.6 Az a nagyszájú

Megjelent: 1969-02-11

Mazsola ügyetlennek tartja a kis Tádét, mivel nem tud úgy turkálni, mint ő, ezt el is mondja Egérkének. Mazsola találkozik Menyussal és nagyon haragszik, hogy ilyen ügyetlen kis tengerimalacot hozott magával. Mazsola felelősségre vonja, hogy honnan veszi, mikor a válaszból kiderül, hogy Egérkétől, akkor Mazsola teljesen felháborodik.

Ep.7 Szerencsére esik

Megjelent: 1969-02-18

Diódaráláshoz kér segítséget Manócska, de mindenki csak a másikra mutogat. Manócska következményt helyez kilátásba, de a kicsik abban reménykednek, hogy idővel elszáll a haragja. Míg az erdőn járnak, kisül a kalács, de úgy tűnik, Manócska betartja ígéretét.

Ep.8 Hol az a Tádé?

Megjelent: 1969-02-25

Mazsola megkéri Manócskát, hogy ajándékozzák el Tádét, mert nem hagyja turkálni. Egérke elviszi magával látogatóba. Amikor Mazsola nem találja, nagyon kétségbeesik. Akkor döbben rá, mennyire szereti Tádét és mennyire hiányzik neki.