2. évad

Mazsola és Tádé 2. évad (1969)

Vissza a sorozat adatlapjára

Második évad (1971)


Epizódok száma: 7

Főszereplők: Bölöni Kiss István , Havas Gertrúd , Kaszner Irén ,





Epizód lista

Ep.1 Ó, az a kályhalyuk

Megjelent: 1969-03-11

Mazsola és Tádé a kályhalyuk meleg kuckóján veszekednek. Vajon melyikőjük okosabb, melyikőjük enged? Mazsola felfedezi, hogy a nagysággal nem csak feladatok, de bizonyos előnyök is járnak.

Ep.2 Nem félek!

Megjelent: 1969-03-18

Varjú koma fészke meginog a hó súlya alatt, ezért Manócska azonnal a segítségére siet és Tádét Mazsola gondjaira bízza. A kismalac azonnal elhatározza, melyik mesét szeretné neki felolvasni, az izgalmasabb részeket még elő is adja.

Ep.3 Az eszménykép

Megjelent: 1969-03-25

Varjú bácsi szerint Mazsola Tádé eszményképe, hiszen a kis tengerimalac felnéz rá, tanul tőle. Mazsola rettentő büszke és igyekszik Tádét mindenre megtanítani, ami csak eszébe jut. Hamarosan kiderül, hogy Mazsola valóban mindenben követendő példa-e.

Ep.4 Tiszteletjegy

Megjelent: 1969-04-01

Varjú bácsi tiszteletjegyet hoz Manócskáéknak a Madárijesztők Műsoros Délutánjára. Hosszú tanakodás után Mazsola nagylelkűen felajánlja, hogy Tádé menjen – majd ő elkíséri. Abban reménykedik, hogyha Tádé elmeséli az előadást, az majdnem olyan lesz, mintha ő is ott lett volna.

Ep.5 Lapulevél köpönyeg

Megjelent: 1969-04-08

Manócska új köpenyt varr Mazsolának, a régit Tádé örökli. A nagy játszásban Mazsola nem akar próbálni, helyette Tádé megy, s így a szép lapulevél köpeny is az övé lesz. Mazsolát a kinti játék közben elönti az irigység és szemet vet az új köpenyre.

Ep.6 Volt egyszer egy kismalac

Megjelent: 1969-04-15

Manócska birsalmasajtot süt, s míg hűl a sajt, mindenki feladatot kap: Mazsola eltúrja a havat a ház elől, Tádé pedig rendet rak. Mazsola állandóan felemlegeti, hogy mennyi havat túrt, s milyen fáradt, és még ahhoz is ragaszkodik, hogy az esti mese is egy szorgos kismalacról szóljon.

Ep.7 Tengeri csata

Megjelent: 1969-04-22

Manócska arra tanítja Mazsolát, hogy a kisebbekkel legyen elnézőbb, aztán bevásárolni indul. Mazsola ezalatt olyan játékot talál ki, amelyben néhány tököt elprédálnak, majd arra biztatja Tádét, hogy vállalja magára a felelősséget.