3. évad

Mazsola és Tádé 3. évad (1973)

Vissza a sorozat adatlapjára

Harmadik évad (1973)


Epizódok száma: 8

Főszereplők: Bölöni Kiss István , Havas Gertrúd , Kaszner Irén ,





Epizód lista

Ep.1 Egy csokor margaréta

Megjelent: 1973-01-15

Varjú koma margaréta csokrát Tádé elrágja, s hogy a csintalanságot jóvá tegyék, Mazsola összetöri a cserépperselyt, s elindul a Futrinka utcába egy másik csokor margarétáért.

Ep.2 Kéregpapucs

Megjelent: 1973-01-22

Mazsola világgá megy, mert úgy érzi, Manócska csak Tádéval törődik. Az erdőben jó, száraz nyírfakérget talál, ekkor eszébe jut Tádé szétrágott kéregpapucsa. Boldogan menne haza, az erdőben azonban eltéved. Végül a vakond földalatti folyosóján vezeti haza Mazsolát.

Ep.3 Mi a fontosabb?

Megjelent: 1973-01-29

Mazsola haragszik Tádéra, mert távollétében megette az uborkát. Megverni nem meri, mert fél, hogy nem fogja szeretni. Ezért Manócskát kéri meg, hogy verje el Tádét. A birsalmasajt, melyet Tádé kapott délután – kibékíti őket.

Ep.4 Betegek vagyunk

Megjelent: 1973-02-05

Tádé lázas beteg, így Manócska dajkálja, teáztatja, énekel neki. Mazsola is szeretné, ha Manócska dajkálná, ezért betegnek tetteti magát. Hamar rájön, hogy ez nem nagy móka.

Ep.5 Érik a szőlő

Megjelent: 1973-02-12

Beköszöntött az ősz, Mazsola Menyussal szőlő után sóvárog. Varjú bácsi a legjobbkor toppan be egy ajándék szőlőfürttel. Manócska elvitte Tádét oltásra, Mazsolának ezért egyedül kell a szőlőre vigyázni. De hol maradnak már olyan sokáig?

Nincs kép

Ep.6 Az asztalláb

Megjelent: 1973-02-19

Mazsola kérésére Manócska Tádét otthon hagyja vele játszani, de megérkezik Fülöpke és szeretnének kimenni az erdőbe. A kis tengerimalac megmakacsolja magát és nem akar menni. Tádé magára marad és felügyelet híján megpróbálja elfoglalni magát.

Ep.7 A gyengék pártfogója

Megjelent: 1973-02-26

Mazsola gyenge kismalacnak érzi magát a fafűrészeléshez, ellenben Tádé lelkesen segítene a kukoricavetésben. Amikor Manócska egy mutatós ásószerszámot ad Tádénak, Mazsolán úrrá lesz az irigység.

Ep.8 Tiszteljük egymás csutkáit

Megjelent: 1973-03-05

Varjú koma egy hőmérő-csutkát hoz ajándékba. Tádénak nem adhatják, mert elrágja, így Mazsoláé lesz. Tádé csutkababát kap helyette, s mikor elalszik, Mazsola elégeti. Tádé sírva ébred, s az első alkalommal összetöri Mazsola hőmérőjét.