Nincs kép

Hungária Kávéház 1. évad (1976)

Vissza a sorozat adatlapjára

Hungária Kávéház sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Hungária Kávéház sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 13

Főszereplők: Johannes Schauer ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 Bátyám és én

Megjelent: 1976-09-06

Kopferneck főhadnagy a kadétiskola réme volt. Szigorúsága ellenére a kadétok mégis megpróbálták különböző csellel elhagyni a garnizont. Mindig pórul jártak, kivéve egy esetet. 20 éves szolgálata alatt csak egy kadétnak sikerült a főhadnagyot bizonytalanná tenni olyannyira, hogy még kitűnő ösztöne is cserbenhagyta. Érdy kadétnak a szerencsétlen helyzetben ugyanis az a zseniális ötlete támadt, hogy saját bátyjának adja ki magát. Társai és a barátok segítségével még nevetségessé is tették a félelmetes embert. Kopferneck ebből az esetből tanulta meg, hogy hogy inkább hibázni, de azt is biztonsággal, mint elbizonytalanodni.

Nincs kép

Ep.2 A lecke

Megjelent: 1976-09-13

A munkában megöregedett paraszt ereje fogytán már nem bírja a kertjét felásni. Gyerekeit kéri, azok nem hajlandóak, inkább napszámost fogadnának. Az öreg egy ügyes csellel kényszeríti őket a munkára: azt állítja, hogy 1000 koronát ásott el a kertben, de nem tudja hova.

Nincs kép

Ep.3 A világot jelentő deszkák

Megjelent: 1976-09-20

A magukat művészeknek tartó, verbuvált színészi társaság vendégszereplésre kap meghívást egy vidéki özvegy kocsmárostól. A színpadot teremtő kocsmáros jóindulatával azonban csúnyán visszaélnek. Felélnek mindent a házban, becsapnak mindenkit, s végül angolosan távoznak.

Nincs kép

Ep.4 Esküvő Gerelypusztán

Megjelent: 1976-09-27

Az elszegényedett, népes nemesi család egyetlen kincse az örökölt gerelypusztai kastély, aminek varázsa teszi lehetővé, hogy egyikük-másikuk gazdagon nősüljön, illetve férjhez menjen. A történet egy ilyen esküvőről szól, s aki elmeséli, csak azért nem nősült meg, mert akit megszeretett mint szobalányt, nem árulta el, hogy "kastélylakó".

Nincs kép

Ep.5 Nők apróban

Megjelent: 1976-10-04

Egy grafikusművész feleségével egy szobás lakásban él. A férfi nagyobb lakáshoz szeretne jutni, és felesége rendszeretetét sem bírja elviselni, ezért elhatározza, elválik tőle és házassági hirdetés útján próbál nagyobb lakáshoz jutni. A férj csak válás után ébred rá, hogy még mindig a feleségét szereti.

Nincs kép

Ep.6 Az ötlet

Megjelent: 1976-10-11

A szegény, de annál szerelmesebb fiatalember mindent elkövet, hogy szíve választotta kedvébe járjon. Képes akár a sikkasztásra is, ám amikor kilátástalan helyzetéből csak az öngyilkossággal szabadulna, egy mentőötlettel segítségére siet a csavaros észjárású ügyvéd.

Nincs kép

Ep.7 A berlini lány

Megjelent: 1976-10-18

Egy német nevelőnő gazdag budapesti családnál szolgál az 1930-as években. Nem ismeri a képmutatást és ez megdöbbenti környezetét. Munkaadójának felesége csalja a férjét, az asszony ezt a kapcsolatot természetesnek tartja, míg a nevelőnő őszinteségét és felvilágosultságát erkölcstelennek. Fel akar mondani neki, de a lány megleckézteti az egész álszent társaságot, majd hazautazik Berlinbe.

Nincs kép

Ep.8 Vakbélgyulladás

Megjelent: 1976-10-25

A Hungária Kávéházban Kiss úr az egyik hivatalnok mesél volt kollégájáról, a helyére lépő tisztviselőnek. Kovács János szorgalmas, pontos tisztviselő élete a megszokott kerékvágásban halad. Egyszer hivatalában rosszul lesz, a mentők kórházba viszik, majd a professzor megoperálja, kiveszi a vakbelét. Ez oly nagy esemény Kovács úr életében, amely teljesen felborítja lelki egyensúlyát.

Nincs kép

Ep.9 Alvilági kérő

Megjelent: 1976-11-01

Mici, az orgazda lánya ruhatáros lesz a Maláta Kávéházban, ahová az alvilág emberei járnak. Itt szeretnek egymásba Szügyi Kálmánnal, a házasságszédelgővel. Ám a jó megélhetésre szükségük van, ezért Mici és szülei az esküvő után úgy döntenek, hogy Kálmán folytatja "munkáját". Eleinte semmi sem sikerül az újdonsült férjnek, mert a nők nem érzik, hogy őszintén udvarol. Később a család új trükköt eszel ki.

Nincs kép

Ep.10 Legyen az özvegyem

Megjelent: 1976-11-08

Széplaki Tituszt, a fiatal hírlapírót gyakorlatilag halálra ítélték: egy sértő cikke miatt az ország legjobb céllövőjével kell párbajoznia. Szívesen lemondana erről, de egy úriember ezt nem teheti. A halál előtti nehéz órákban környékezi meg Olga, a kávéház pénztárosnője, akinek minden vágya, hogy szépen csengő özvegyi neve legyen. S mivel biztos abban, hogy Tituszt másnap megölik, hajnalban megtartják az esküvőt. A szerencse azonban forgandó.

Nincs kép

Ep.11 Fiú a kastélyból

Megjelent: 1976-11-15

A falubeli lányok nem szívesen ismerkednek a kastély munkásszállásán lakó fiúkkal. Egy táncmulatságon az egyik ilyen fiú, Zoli megismerkedik egy lánnyal és annak édesanyjával. Bevonul katonának és onnan ír Julinak, de levelekre a lány helyett az anya válaszol. Mikor Zoli szabadságra érkezik, megtudja az igazságot és ez végleg megrengeti az életbe és a szerelembe vetett hitét.

Nincs kép

Ep.12 Parancsára, hadnagy úr!

Megjelent: 1976-11-22

A hadnagy úr szemet vet a kávéházban váci főorvos csinos feleségére, és még aznap éjjel szerenádot ad az ablaka alatt. A férj kérdőre vonja, majd sértő válaszára karon lövi. A báró felbérli tiszti szolgáját, Samut, hogy gyilkolja meg az orvost. A tárgyaláson Samu magára vállalja gazdája bűnét abban a hiszemben, hogy az úgyis kiszabadítja. Csak a kivégző osztag előtt döbben rá, hogy csak neki kell felelni a bűnéért.

Nincs kép

Ep.13 Öröklakás

Megjelent: 1976-11-29

Hungária Kávéház 1. évad 13. epizódja, Öröklakás című rész vetítésének időpontja 1976-11-29