1. évad

Normandiától Párizsig 1. évad (2014)

Vissza a sorozat adatlapjára

Normandiától Párizsig sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Normandiától Párizsig sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 2

Főszereplők: Lambert Wilson , Kristin Scott Thomas , Winston Churchill ,





Epizód lista

Ep.1 A partraszállás

Megjelent: 2014-06-04

1944. június 5.: Indulásra kész a történelem leghatalmasabb inváziós flottája, hogy felszabadítsa Nyugat-Európát a náci megszállás alól. A II. világháború immár ötödik éve tart, és Németország még mindig olyan erős, hogy a britek és az amerikaiak további kétmillió katonát kénytelenek készenlétbe állítani. Franciaországban civilek és ellenállók milliói figyelik a BBC adását a szövetséges támadásról szóló hírekben reménykedve - és akkor egyszer csak valóban feltűnnek a partraszálló hajók Normandia előtt, hogy a rajtuk utazó sok ezer bátor férfi mindörökre megfordítsa a háború és a történelem menetét.

Ep.2 Párizs felszabadítása

Megjelent: 2014-06-04

1944. június 6., délután három óra: Bár a szövetségesek elfoglalták a partraszállásra kiszemelt területeket, Hitler még mindig meg van róla győződve, hogy a valódi invázióra a Pas-de-Calais régióban fog sor kerülni. A franciák most már kifejezetten reménykednek, bárha az ország és Párizs még német megszállás alatt áll. A szövetségesek előrenyomulása lassabb a vártnál, sok várost, például Caent vagy Saint Lo-t, bombázni kénytelenek, hogy kiűzzék belőlük a nácikat. Párizst végül több ezer katona és civil élete árán sikerül elfoglalni - ám a háborúnak ezzel még nincs vége...