1. évad

Kántor 1. évad (1976)

Vissza a sorozat adatlapjára

Kántor sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Kántor sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 5

Főszereplők: Tuskó , Tibor Fekete , József Máriáss ,





Epizód lista

Nincs kép

Ep.1 A külvárosi őrszoba

Megjelent: 1976-11-11

Csupati őrmester a külvárosban, egy piacon teljesít szolgálatot, de ez egyáltalán nem zavarja az ott garázdálkodó tolvajbandát. Mérges főnöke a tehetetlen őrmestert áthelyezi egy kocsma környékére, és ellenzi, hogy Csupati kutyát kapjon. Ám egyszer rátalál egy kóbor kutyára, akiről kiderül, hogy régi gazdája, a piaci lopások tettese igencsak cudarul bánt eddig az állattal. Új gazdája nevelgeti, tanítgatja a rendkívül intelligens állatot, akinek segítségével sikerül elfognia a kis kocsma garázda elemeit. A sikerre való tekintettel Csupatit és Kántort tanfolyamra küldik.

Nincs kép

Ep.2 A postarablás

Megjelent: 1976-11-18

Csupati őrmester és Kántor már iskolázott nyomozók. Azt a feladatot kapják, hogy segítsenek az alagútban történt postakocsirablás nyomozásában. Kiderül, egy egész banda áll a rablás mögött, akiket a gépkocsivezető segített. Egy halott lány mellett találják meg a pénzt a rendőrök, és Kántor ügyességének köszönhetően sikerül elfogni a rablót és a gyilkost is.

Nincs kép

Ep.3 Az erdész halála

Megjelent: 1976-11-25

A tőrösi erdészhez disszidens unokaöccse és annak barátja, egy amerikai milliomos érkezik látogatóba. A vendégek arra kérik a házigazdát, hogy rejtsen el számukra egy gyémántokkal teli kézitáskát. Ám kifigyelik az erdész titkát, és meggyilkolják, miközben a Pesten tartózkodó unokaöcs szintén bűntényt követ el barátjával. Kántor előtt azonban nincs lehetetlen, és bátor gazdájával elfogják a tetteseket.

Nincs kép

Ep.4 Havas történet

Megjelent: 1976-12-02

Csupatit és az egész nyomozócsoportot vidékre helyezik. Semmi esemény nincs, Csupati már unja a vidéki életet, de egy váratlan dolog örömmel tölti el. Megismerkedik egy csinos lánnyal, aki meghívja lovagolni a méntelepre. Ott egy titkos kártyabarlangot fedez fel, de csak akkor döbben rá a bűntanya lényegére, amikor az egyik bánya jelenti, hogy a munkások pénzét elrabolták és nyomozást kezdenek. A pénzt a becsületes ember hírében álló Varga László pénztáros vitte el, mert a kártyabarlang tulajdonosa követeli tőle a kamatos kamatra adott kölcsönt. A tetteseket ismét elfogják Kántor segítségével.

Nincs kép

Ep.5 Az ellopott vonat

Megjelent: 1976-12-09

Két vidéki állomás között eltűnik egy vonat, amelyről ellopták a postazsákokat, több millió forinttal. A nyomozás szálai a forgalmistához és disszidens öccséhez vezetnek. Leleplezésükben és ártalmatlanná tételükben Kántor nagy szerepet kap, sőt megmenti Csupati főnökének, Bokornak az életét is.