1. évad

Fekete Vipera 1. évad (1983)

Vissza a sorozat adatlapjára

Fekete Vipera sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a Fekete Vipera sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 6

Főszereplők: Rowan Atkinson , Tony Robinson , Tim McInnerny ,





Epizód lista

Ep.1 1. rész - A jóslat

Megjelent: 1983-06-15

Ebből a részből kiderül, hogy VII. Tudor Henrik átírta Anglia történelmét, és elődjét, III. Richárdot alaptalanul torz eszelősnek festette le. A fiktív sorozat szerint, Richárd unokaöccse, a yorki herceg vette át a hatalmat elődje halála után, és uralkodott 1498-ig. A történet 1485. augusztus 21-én, a Bosworthi csata előestéjén kezdődik, ahol megismerhetjük III. Richárd királyt, unokaöccsét, York hercegét, aki szintén Richárd, az ő fiait, a Walesi herceg Harryt és az Edinboroughi herceg Edmundot, és az ő két hívét, Percy Percyt, Northumberland lordját és Baldrickot, akinek apja Robin, a ganéseprő, és aki ettől az estétől Edmund szolgája lesz.

Ep.2 2. rész - Királyi sarj

Megjelent: 1983-06-22

1486-ban IV. Richárd dicső országlásának második évében az évben, midőn fizetőeszközként a marhát a tehénlepény váltotta fel, Richárd király szent keresztes háborúba indult a törökök ellen. Uralmát szeretett fiára, Henrik hercegre, mint kormányzóra bízta. Ványadt fiát, Edmundot pedig különleges feladattal bízta meg.

Ep.3 3. rész - Az érsek

Megjelent: 1983-06-29

Anglia, 1487 - November. Az egyház és az udvar között dúl a háború, és Winchester grófja, Anglia legnagyobb földesura épp haldokol. Miután a király sorra veszíti el a busás javadalmakat, melyeket haldokló nemesemberei mind az egyházra hagynak, elhatározza, hogy új érseket nevez ki, aki az ő céljait szolgálja majd. Jelöltje fia, Edmund herceg, aki elég alkalmatlan a feladatra.

Ep.4 4. rész - A szakállkirálynő

Megjelent: 1983-07-06

1492-ben, miután XII. Randolph szász fejedelem meghalt, és megbukott a termeszek királynője, Európában eluralkodott a káosz. Birodalmak és kultúrák virágoztak fel és tűntek el. Férfiak pusztultak el honfitársaik kezétől, s a nőket közel hét ország katonái gyalázták meg hetente. Európában gyorsan peregtek az események, Angliáról nem is beszélve.

Ep.5 5. rész - A boszorkánycsősz fősámán

Megjelent: 1983-07-13

Urunk 1495. évének őszén a Fekete Halál ismét végigsöpört Európán, Indiából némi nemi úton terjedt nyugat felé, végül átlépte a csatornát, és elérte Angliát. Naponta ezernyi áldozatot szedett. Angliát pestis sújtja, a király is megbetegszik. A főurak tanácsa szerint az országot a boszorkányok veszélyeztetik, miattuk történik minden baj, ezért segítségül hívják a Boszorkánycsősz fősámánt.

Ep.6 6. rész - A fekete liga

Megjelent: 1983-07-20

Szent Juniperusz napján a király a családja tagjai számára új rangokat adományoz. Így lesz Harry, Wales hercege ettől a naptól a Királyi Gárda és a Skót és a Walesi Határsáv parancsnoka, Gloucester tartományának örökös ura, Wales alkirálya, Nottingham főispánja, Közép-Anglia őrgrófja, a Királyi Pöszmétéskert ura és a Királyi gatyapőckovács. Edmundot, Edinborough hercegét és a Királyi Bili őrzőjét viszont felmenti hercegi teendői alól, hogy azt barátjának, Lord Hestingsnek adományozhassa. Edmund ezen megsértődik, és miközben apja az udvari urakkal a lázadó Stoke városába megy harcolni, ő szélnek ereszti híveit, és elindul, hogy dicsőséget szerezzen magának. A célja, összegyűjteni Anglia hat leggonoszabb emberét és foglyul ejteni őket.