1. évad

A Mézga család és az ámítógép 1. évad (2017)

Vissza a sorozat adatlapjára

A Mézga család és az ámítógép sorozat 1. évad epizódjainak listája megjelenések dátumaival és rövid leírásokkal, ha kedveled a A Mézga család és az ámítógép sorozatot akkor itt hasznos információkat találsz a 1. évad epizódjairól és szereplőiről.


Epizódok száma: 2

Főszereplők: Endre Harkányi , Judit Tóth , Gábor Reviczky ,





Epizód lista

Ep.1 A kezdet

Megjelent: 2017-05-17

Aladár legújabb ötlete, hogy számítógépet szeretne építeni magának, de nincsenek meg hozzá a szükséges alkatrészei. Megkéri apját, Gézát, hogy szerezzen be neki néhány eszközt a műszaki boltból, cserébe pedig ad neki pénzt szivarra (érdekes fordulat, hogy az apa kuncsorog a fiához zsebpénzért, nem fordítva, és még Aladárnak kell Gézát kioktatnia a pénz felelősségteljes használatáról). Géza persze kellően félreérti Aladár bevásárlólistáját (winchester helyett a Manchester focicsapat csoportképét hozza el neki, optikai egér helyett azt hiszi, Maffiának kell eledelt vennie stb.) Aladárnak fogalma sincs, ezek után hogyan lesz valaha számítógépe. Blöki, a család kutyája azt tanácsolja, kérjen kölcsön Öcsitől, a 30. századi rokontól, de Aladár visszautasítja, emlékezvén, hogy Öcsi hiper-szuper masinái már mennyi bajt okoztak a családnak, illetve azóta sem sikerült újra kapcsoltba lépnie köbükunokájával. Nem sokkal később átjön Máris szomszéd, aki közli, hogy Mézgáék csekket kaptak, ötszázezer forinttal, de mivel ők felhatalmazták Márist, hogy nyugodtan átveheti a postájukat, így ezért a hivatásért, ő nem kis összeget kér el, s uzsorakamattal le is vonja a saját részét a kapott pénzből (hasonlóan, ahogy a korábbi sorozatokban is tette, ha Mézgáékkal üzletelt). A pénzt egyébként Aladár kapta egy tudományos verseny fődíjaként. A család minden tagja szívesen hasznot húzna belőle: Géza szivart venne, Paula kozmetikáztatna, Kriszta koptatott farmert akar, Blöki velőscsontot, sőt még Máris is felajánlja "pénzügyi tanácsait" a fiúnak. Aladár egyikből se kér, és elhatározza, hogy a kapott pénzen végre megveszi magának a számítógépet, miközben a család minden tagját meggyőzi, hogy a számítógép milyen hasznos tud lenni. "Ha kiismeritek a számítógépet, leesik az állatok!" – mondja büszkén. Erre Blöki máris felhorkan: "Állatok? Engem, légy szíves, ne keverj bele!"

Ep.2 Végy egy gépet

Megjelent: 2017-05-24

Aladár bukásra áll az iskolában irodalomból, és a tanárja kiköti neki, hogyha nem sikerül elolvasnia a tantárgyból feladott kötelező olvasmányokat, akkor megbukik. Aladár nem szeretné, hogy a szülei tudjanak a bukásáról, ezért kitalálja, hogy eltávolítja a családot a házból egy hétvége erejéig. Elküldi őket nyaralni, melynek költségeit ő állja a nyereménypénzéből. Miután Géza, Paula, és Kriszta elmennek, Aladár elmegy a bolhapiacra, hogy számítógépet vásároljon magának, mely segíthet neki a tanulásban. Néhány sikertelen vásárlás után végül egy kínai boltban megveszi az alkalmas gépet, melyet kicsit átalakít egy briliáns találmánnyá. Ennek segítségével megvalósítja, hogy az elolvasandó irodalmi mű virtuális képekben megjelenjen előtte. A választott mű A Pál utcai fiúk lesz Molnár Ferenctől, melyet Aladárnak sikerül végig néznie, még az agyához kapcsolható gondolatátvivő sisak segítségével azt is eléri, hogy ő maga belekerüljön a történetbe, és ezzel megváltoztassa annak tragikus végkifejletét, sőt még némi 21. századi modernséget is visz a történet világába. Az epizód azzal ér véget, hogy Géza, Paula, és Kriszta a tengerparton sütkérezve azon tűnődnek, vajon mit csinálhat most otthon Aladár.